Учениците от 6 до 12 клас в Пловдив преминават на онлайн обучение

Стефан Стоянов: Имаме изключително висока подготвеност за преминаване в дистанционна форма на обучение

Учениците от 6 до 12 клас преминават от присъствена форма на обучение в дистанционна такава за периода от 11.11.2020 до 22.11.2020 г. /включително/.

Това стана ясно днес по време на пресконференция относно мерките срещу COVID – 19, в която участваха областният управител , зам.-кметът по образование и началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова.

Решението е взето на заседание на Областния кризисен щаб и се отнася само за на територията на Община Пловдив. В останалите 17 общини от област Пловдив присъствената форма на обучение ще продължи, при стриктно изпълнение на всички противоепидемични мерки. По думите на областния управител Дани Каназирева след изтичането на този срок ще бъдат изготвени графици за преминаване към обучение във физическа среда.

“Надявам се, че тези мерки ще намалят нивото на заболеваемост. Добрата новина е, че общинските училища са напълно обезпечени технически и още от 2019 ученици и учители ползват активно облачни платформи за образование”, заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

По думите му към днешна дата в Пловдив има 3 училища, които са преминали в онлайн режим, а още няколко са в процедура. Той добави още, че за разлика от онлайн обучението през пролетта, видео връзките ще се използват предимно за да се обсъждат резултати и да се дават задачи на учениците. Целта е децата да имат по-голяма самостоятелност, а учителите да са по-гъвкави и да се съсредоточат върху резултатите на учениците.

Забелязано в Пловдив излъчи на живо пресконференцията, за актуални излъчвания на живо и още видео новини от Пловдив можете да следите канала ни в YouTube – Тук