fbpx
20 C
Пловдив
1 март, 2021

Оптимизират според броя на пътниците

Автобусите по линия 7 с нов маршрут - през надлез „Родопи“, бул. „Източен“ и моста на Адата към Рогошките гробища

Вижте още

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско

Ударна за контрол по пътищата в Пловдивско: 1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и...

Община Пловдив стартира XII-то издание на конкурса „Най-добър млад предприемач“

Стартира набирането на бизнес планове за участие в конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“. Той се организира от...

Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“

Доволен от днешната си проверка на дейностите по двата стадиона остана кметът на Община Пловдив . Заедно със...

Последвай ни

16,770ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Оптимизиране на маршрутното разписание на обсъдиха на среща заместник-кметът , директорът на ОП „“ инж. и представителите на фирмите превозвачи в Пловдив. Промяната е на база направен анализ на пътникопотока, предложение на самите транспортни компании и граждани. Изменението няма да засегне автобусния транспорт в пиковите часове сутрин и вечер, а само по обяд, когато се наблюдават по-малък брой пътници.

„Във времето, когато хората отиват на работа, а учениците на училище до към 9.30-10.00 часа сутринта, както и следобед след 16.30 автобусите ще се движат по разписание през 10 минути, в промеждутъка от 10.00 до 16.00 – през 15 минути“, обясни заместник-кметът. По думите му така пловдивчани и гостите на града ще продължават да разчитат на модерен и редовен градски транспорт.

„Общинската транспортна схема е пренатоварена и много от линиите се дублират. Всяка една се разглежда по отделно, така че да няма недостиг на автобуси и дълго чакане по спирките“, допълни още Тодор Чонов.

Освен промяна на разписанията има и предложение за нови маршрути, свързано с обслужване на новите квартали „Остромила“, „Беломорски“, където е необходимо да има по-добър градски транспорт.

Конкретните предложения, които днес бяха разгледани, са по линии 7 и 16.

Автобусите по първата линия, които отчасти се препокриват с линия 27, се променят със следния маршрут – начална спирка от Овощарския институт, по ул. „Димитър Талев“, на кръстовището с пощата надясно по бул. „Никола Вапцаров“, по ул. „Пере Тошев“ наляво, надясно по „Даме Груев“, през надлез „Родопи“, на кръстовището с Аграрния университет наляво през бул. „Източен“, през моста на Адата до Рогошките гробища.

ВИЖ ОЩЕ :  Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“
ВИЖ ОЩЕ :  Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“

Промяната по линия 16 ще обхваща – от първата спирка на Овощарския институт през ул. „“, наляво по бул. „Никола Вапцаров“ до Коматевския възел и Централна гара, оттам през бул. „Руски“ и по стария маршрут към кв. „Гагарин“.

Продължава работата на Община Пловдив и по въвеждане на нови по-модерни начини за разплащане  на билетите за пътуване от следващата година. Тогава приходите ще се събират от Община Пловдив и с тях ще се заплаща на фирмите превозвачи на км/пробег, както е по договорите за транспортните услуги в града.

Предстои предложенията за новите маршрути и разписанията да бъдат обсъдени от транспортните фирми, да се гласуват и в комисията по чл. 8 за условията и реда за утвърждаване на транспортните схеми и маршрутните разписания, да се обсъдят на обществено обсъждане и да се гласуват в Общинския съвет.

 

 

Новини от Пловдив

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско: 1 346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки,17 водачи с алкохол и...

Още новини от Пловдив