Пловдивските пешеходни пътеки – мираж или реалност?

След поставянето на нова маркировка на много места из града по повод обезопасяването на ученическото придвижване за първия учебен ден голяма част от нея вече липсва.

Пребоядисаните преди пет дни загатват със своето състояние и за издръжливостта на намеренията, които са поставили началото на освежаването на уличната маркировка.

Небезизвестният израз: „Исках, но нямах желание.“ е застъпен в случая с пълна сила, а обозначенията на пътното платно спокойно могат да бъдат възприети като поредния прах в очите в пустинята на българската качествена и отговорна работа.

Интересното все пак, е че съвсем спокойно можем да допълним пейзажа с водните оазиси, които се пълнят с вода и пукат гумите на автомобилите ни, минавайки през тях по време на дъжд.

Последните щрихи на пустинния пейзащ слагат и миражите на пешеходните пътеки, които напомнят на един отпечатък от едно отдавна изгубено чувство за дълг към изпълнение на служебните задължения. Дали пешеходните пътеки ни се привиждат или наистина ги няма най-вероятно ще разберем сами при евентуални превалявания в следващите няколко дни.