Половин милион лева лъснаха в пловдивски джип

Джипът, в който бяха намерени половин милион лева при спецакция в момента е паркиран до ОДМВР – Бургас. В БМВ-то с пловдивска регистрация са пътували трима мъже, които са задържани за 24 часа.

Акцията е част от следствените действия по казуса „Арабаджиеви“. Фамилията се разследва за данъчни престъпления и пране на пари.

При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура.

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева, изтеглени от банкова институция, е пряко свързано с управлението на захарния завод „Кристал“ в . У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипа, с който са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на ДДС от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.