Проверки в десетки заведения в Пловдив и областта.

Представители на контролните органи и Областна администрация провериха, петък и събота вечер, десетки заведенията в Пловдив и областта. Това съобщи областният управител .

„Близо 700 заведения снощи затвориха точно в 23:30, в съответствие с решенията на Областния кризисен щаб от 28 октомври. Въпреки организираните по-рано партита за Хелоуин, емблематични за града ни коктейл барове (“Планет”, “Емементо”, “Ескейп”, “Ескада”, “Екстрийм”, “Морадо”, “Вижън”, “Де Ниро”) затвориха в определеното време. Единствено на територията на община Асеновград нощен клуб “Ексел”, въпреки заповедта на министъра, се установи, че работи и незабавно беше затворен.

Проверката беше извършена в 22:30, посетителите бяха изведени, а на фирмата е съста вен акт“, уточни Каназирева. Тя е категорична, че проверките ще продължат и през новата седмица. В понеделник предстои да започне работа новосформираната комисия, в която влизат двама инфекционисти, пулмолог и анестезиолог, и която ще следи за процеса на хоспитализация, лечение и дехоспитализация на болните от COVID-19.

„През изтеклото денонощие са хоспитализирани 5 души, като всички са в добро състояние. Под карантина към днешна дата в областта са 2676 лица. На домашно лечение са 1894 лица. През изминалите 24 часа няма починали пациенти. Излекуваните са 73-ма, поясни областният управител. С днешна дата на територията
на Пловдивска област има 136 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 4623. По данни на сред новодиагностицираните има 3 медицински лица от Пловдив- 1 лекар в извънболничната помощ, 1 лекар на частна практика и 1 дентален лекар . Извършва се епидемиологично проучване.

К-19 В УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ:

СУ
„П.К.Яворов“ П-в-
ученик от 5А клас , последно посещение в училище-28.10.2020 ,
карантина на 23 деца от класа; –

ДГ „Ралица“ Пловдив – дете от яслена група, последно посещение в детското заведение-28.10.2020, карантина на контактните деца и персонал; Извършват се епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.