20 C
Пловдив
7 май, 2021

Проверки в десетки в Пловдив и областта.

Вижте още

Последвай ни

17,806FansLike
4,260SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Представители на контролните органи и провериха, петък и събота вечер, десетки заведенията и областта. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

„Близо 700 снощи затвориха точно в 23:30, в съответствие с решенията на Областния кризисен щаб от 28 октомври. Въпреки организираните по-рано партита за Хелоуин, емблематични за града ни коктейл барове (“Планет”, “Емементо”, “Ескейп”, “Ескада”, “Екстрийм”, “Морадо”, “Вижън”, “Де Ниро”) затвориха в определеното време. Единствено на територията на община нощен клуб “Ексел”, въпреки заповедта на министъра, се установи, че работи и незабавно беше затворен.

Проверката беше извършена в 22:30, посетителите бяха изведени, а на фирмата е съста вен акт“, уточни Каназирева. Тя е категорична, че проверките ще продължат и през новата седмица. В понеделник предстои да започне работа новосформираната комисия, в която влизат двама инфекционисти, пулмолог и анестезиолог, и която ще следи за процеса на хоспитализация, лечение и дехоспитализация на болните от COVID-19.

„През изтеклото денонощие са хоспитализирани 5 души, като всички са в добро състояние. Под карантина към днешна дата в областта са 2676 лица. На домашно лечение са 1894 лица. През изминалите 24 часа няма починали пациенти. Излекуваните са 73-ма, поясни областният управител. С днешна дата на територията
на Пловдивска област има 136 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 4623. По данни на РЗИ сред новодиагностицираните има 3 медицински лица от Пловдив- 1 лекар в извънболничната помощ, 1 лекар на частна практика и 1 дентален лекар . Извършва се епидемиологично проучване.

ВИЖ ОЩЕ :  Община Пловдив издаде строително разрешение за стадион "Локомотив"

К-19 В УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ:

СУ
„П.К.Яворов“ П-в-
ученик от 5А клас , последно посещение в -28.10.2020 ,
карантина на 23 деца от класа; –

ВИЖ ОЩЕ :  „Чистота“ ликвидира поредно незаконно сметище

ДГ „Ралица“ Пловдив – дете от яслена група, последно посещение в детското заведение-28.10.2020, карантина на контактните деца и персонал; Извършват се епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични според конкретния случай.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Община Пловдив издаде строително разрешение за стадион „Локомотив“

Община Пловдив издаде разрешение за строеж за доизграждането на стадион "Локомотив". Това съобщи кметът след работна среща...

Още новини от Пловдив