fbpx
20 C
Пловдив
20 януари, 2021

Рекорден брой сватби въпреки извънредното положение

Рекорден брой ойки ще си кажат „да“ на 10 октомври в Пловдив

Вижте още

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,216ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Огледалната дата 10.10 се оказва една от най-желаните за бракосъчетание. Това съобщиха от общинското предприятие „Радостни обреди“ и допълниха, че всички часове за символичната дата са вече заети. На всеки половин час младоженците ще си казват „да“ като десет от двойките ще се бракосъчетаят в Централния дом на младоженците, други девет – в зала „Тракия“, а шест двойки ще сключат брак с изнесени ритуали.

Освен специалната дата, бъдещите семейства са избрали и знакови пловдивски места, на които да отбележат големия ден. Една от двойките ще каже заветното „да“ на Римския стадион, докато други младоженци са избрали уюта на къща „Хиндлиян“ за своя паметен момент.

От ОП „Радостни обреди“ съобщиха още, че за поредна година няколко пловдивски двойки са избрали да сключат брак в седмицата на „Празници на Стария град“ през септември. За да направят деня още по-специален екипът на общинското предприятие осигурили на младоженците украса от естествени цветя, красива арка, музикален съпровод и безплатна фотосесия в къща „Хиндлиян“.

За улеснение на влюбените двойки Община Пловдив разполага с електронна система за записване, която младоженците предпочитат да използват поради ситуацията в страната.
В началото на тази година много двойки избраха да се венчаят и на други две символични дати, отново с повторяемост на цифрите – 20.02 и 22.02, когато общо 32 двойки сключиха брак.

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив