fbpx
20 C
Пловдив
9 март, 2021

„Царските имоти“ няма да се споразумеят с държавата

Вижте още

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“ Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03...

336 са новодиагностицираните с Ковид-19 за периода от 6 до 8 март в Пловдивска област.

В събота са били 208, в неделя - 98. За последното денонощие са 30. Общо случаите на инфекцията от началото...

Севдалина Кочевска и Петър Кочевски с изложба „Без герои“

Двама от най-разпознаваемите пловдивски аранжират творби от различни свои творчески етапи в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“...

Последвай ни

17,129ФеновеХаресва ми
4,240АбонатаАбонирайте се

Споразумение за царските имоти между Симеон Сакскобургготски и държавата няма как да се постигне в дадения предварителен срок от съда в Страсбург 13 септември. Това обяви днес по Би Ти Ви адвокатът на бившия премиер Валя Гигова. Тя допълни, че държавата все още не е изпратила в съда в Страсбург становището си за споразумение със Симеон Сакскобургготски по казуса за „царските имоти“. Става въпрос както за двореца „Врана“, така и за Царска Бистрица.

Казусът по Царската Бистрица ще се решава на последна съдебна инстанция , а на 23 август Софийския градски съд отсъди, че и дворецът „Врана“ е държавен, а не на наследниците на цар Борис III.

Днес Гигова не се съгласи с това твърдение и повтори, че „Врана“ е на династията на Кобургите, защото е частна собственост. Адвокатът избегна директен отговор на въпроса дали държавата ще бъде съдена в Страсбург.

Според Гигова тезата, че няма документи за земята, не е вярна. Тя обясни, че дворецът е покупка на цар Фердинанд, който след това е придобит по давност от цар Борис III и следва да бъде получен от наследниците му Симеон Сакскобургготски и Мария Луиза.

За двореца на княз Батенберг в центъра на София адвокат Валя Гигова обясни, че държавата е заплатила за него и за всички други дворци, които са построени от Батенберг, затова тяхната собственост е държавна.

Според Гигова до 1947 г. никой в не е имал съмнения кои имоти са на царската фамилия и кои са държавна собственост.

ВИЖ ОЩЕ :  „Цвете на пътя“ - Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Новини от Пловдив

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“ Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03...

Още новини от Пловдив