20 C
Пловдив
16 април, 2021

Община Пловдив разпредели 100 000 маски за медиците на първа линия в общинските здравни

Предпазните средства са дарени от BTL Industries заедно с пет апарата за обдишване

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

100 000 маски получиха 14 общински лечебни и медицински центрове, съобщи директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р . Те са дарени от BTL Industries и вече са доставени в осемте общински ДКЦ, трите медицински центъра, Онкологичния диспансер и болниците МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и МБАЛ „Свети Мина“.

„Медицинската предпазна маска е специално проектирана, за да осигури максимална безопасност, а ефективността на филтриране се постига чрез електростатично заредени микрофибри. Оптималната плътност на мембраната гарантира надеждна защита и ниско съпротивление на дишане“, обясни д-р Калинов.

Той припомни, че BTL Industries подпомогна с апаратура и двете общински , в които се лекуват пациенти с COVID-19 като дари и 5 апарата за обдишване – два за МБАЛ „“ и три за МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Животоспасяващата апаратура вече е монтирана в болничните отделения.

„Отправям отново искрените си благодарности към BTL Industries Bulgaria за оказаната помощ в този така тежък момент. Жестът на фирмата е безценен, защото дава шанс да бъдат спасени хиляди човешки животи“, заяви д-р Калинов.

„Предстоят ми разговори за нова съвместна инициатива с BTL, която е свързана с превръщането на Спортния диспансер в Национален медицински спортен център с акцент – рехабилитация на пациенти, прекарали тежко ковид инфекцията и нуждаещи се от допълнителни изследвания и процедури“, съобщи още д-р Калинов.

BTL Industries е сред световните лидери в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 22 години на българския пазар. Производствената й база се намира в Пловдив, разполага и с R&D център. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите й се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“
ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

В края на 2019 г. със съдействието на Община Пловдив BTL Industries получи сертификат за инвестиция клас „А“ за изграждането на нова производствена база в Пловдив. Компанията строи изцяло нова фабрика в централната част на града за производство на електронна медицинска апаратура в отговор на нарастващата нужда от разширяване на дейността ѝ в . Инвестицията е за 20 млн. лв. Проектът предвижда разкриване на 200 нови работни места.
През октомври правителството отпусна 1,02 млн. лева за изграждане на пътна , която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположена производствената база. Средствата са от бюджета на Министерството на икономиката за прилагане на финансови насърчителни мерки по ЗНИ. Изграждането на пътната инфраструктура е ангажимент на Община Пловдив. Проектът включва реконструкция на част от ул. „Владая“ и връзката с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток“.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив