fbpx
20 C
Пловдив
16 януари, 2021

Община Пловдив разпредели 100 000 маски за медиците на първа линия в общинските здравни заведения

Предпазните средства са дарени от BTL Industries заедно с пет апарата за обдишване

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,176ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

100 000 маски получиха 14 общински лечебни заведения и медицински центрове, съобщи директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р . Те са дарени от BTL Industries и вече са доставени в осемте общински ДКЦ, трите медицински центъра, Онкологичния диспансер и болниците МБАЛ „“ и МБАЛ „“.

„Медицинската предпазна маска е специално проектирана, за да осигури максимална безопасност, а ефективността на филтриране се постига чрез електростатично заредени микрофибри. Оптималната плътност на мембраната гарантира надеждна защита и ниско съпротивление на дишане“, обясни д-р Калинов.

Той припомни, че BTL Industries подпомогна с апаратура и двете общински болници, в които се лекуват пациенти с COVID-19 като дари и 5 апарата за обдишване – два за МБАЛ „“ и три за МБАЛ „“. Животоспасяващата апаратура вече е монтирана в болничните отделения.

„Отправям отново искрените си благодарности към BTL Industries Bulgaria за оказаната помощ в този така тежък момент. Жестът на фирмата е безценен, защото дава шанс да бъдат спасени хиляди човешки животи“, заяви д-р Калинов.

„Предстоят ми разговори за нова съвместна инициатива с BTL, която е свързана с превръщането на Спортния диспансер в Национален медицински спортен център с акцент – рехабилитация на пациенти, прекарали тежко ковид инфекцията и нуждаещи се от допълнителни изследвания и процедури“, съобщи още д-р Калинов.

BTL Industries е сред световните лидери в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 22 години на българския пазар. Производствената й база се намира в Пловдив, разполага и с R&D център. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите й се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента.

ВИЖ ОЩЕ :  Кметът на Пловдив получи награда за отличен социален диалог
ВИЖ ОЩЕ :  Община Пловдив подписа договорът за 8 от линиите на градския транспорт

В края на 2019 г. със съдействието на Община Пловдив BTL Industries получи сертификат за инвестиция клас „А“ за изграждането на нова производствена база в Пловдив. Компанията строи изцяло нова фабрика в централната част на града за производство на електронна медицинска апаратура в отговор на нарастващата нужда от разширяване на дейността ѝ в България. Инвестицията е за 20 млн. лв. Проектът предвижда разкриване на 200 нови работни места.
През октомври правителството отпусна 1,02 млн. лева за изграждане на пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположена производствената база. Средствата са от бюджета на Министерството на икономиката за прилагане на финансови насърчителни мерки по ЗНИ. Изграждането на пътната инфраструктура е ангажимент на Община Пловдив. Проектът включва реконструкция на част от ул. „Владая“ и връзката с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток“.

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив