fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

117 кг. опасни извозени от незаконното сметище край Пазарджишко шосе

Вижте още

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки

От днес- 1 март - стартира инициатива, с която Община Пловдив ще поощри собствениците на домашни кучета и котки,...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Община Пловдив настоява и за спешно разчистване и на битовите и строителните отпадъци 117 кг. бяха извозени от незаконното край Пазарджишко шосе и безопасно депонирани от оторизирана фирма.

Това установи проверка на място, извършена от директора на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ в Община Пловдив и екоинспектори от район „Северен“.

Резултатите от проверката днес бяха докладвани на кмета , който лично следи случая.

„Виждам бърза реакция от страна на колегите. Надявам се на такава бърза реакция и при останалите случаи, ако бъдат открити опасни отпадъци“, коментира кметът Здравко Димитров.

„Първоначално луминесцентните лампи бяха внимателно пакетирани, обезопасени и извозени, каквото беше и нашето разпореждане към собственика на терена. За обезвреждане са предадени 500 лампи, съдържащи живак, като те са предадени на фирма, която има нужните разрешителни за работата с такъв вид отпадък“, обясни Вяра Колева.

На собствениците на терена е дадено и предписание за премахване и на битовите и строителни отпадъци, а срокът за това е краят на този месец. Те също трябва да бъдат извозени и предадени за безопасно рециклиране.
След изтичане на срока по предписанието, Пловдивският общински инспекторат ще изготви повторна покана за връчване на акт за установяване на административно по чл. 93, ал. 2, т. 1 от Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив. За битови и строителни отпадъци глобата е от 1400 до 4 000 лв.

ВИЖ ОЩЕ :  Кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки

Припомняме ви, че Община Пловдив предприе спешни действия за разчистване на сметище още миналия четвъртък. Тогава зам.-кметът Анести Тимчев, Вяра Колева и екоспециалисти от район „Северен“ извършиха оглед, при който бе установено наличието на опасни отпадъци, както и на огромно количество строителни отпадъци и кашони с луминесцентни лампи, които съдържат живак.
Община Пловдив, в лицето на ПОИ, вече е изпратила писмо до Трето РПУ на , в което се настоява за проверка и разследване кой и как е изхвърлил опасните лампи на незаконното сметище.

Новини от Пловдив

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Още новини от Пловдив