25-годишно момче от Стамболийски си присвои 300 лева

Снимка: илюстративна

Районна прокуратура- обвини 25-годишен мъж, намерил чужди пари, но не съобщил за тях на собственика.

Обвинението гласи, че на 15 май миналата година, в землището на гр. , обл. Пловдив, е намерил чужди движими вещи – сума пари от 300 лева, и в продължение на една седмица – от 15.05.2017 г. до 22.05.2017 г. не е съобщил за тях на собственика, на властта или на този, който ги е изгубил.

На 15 май 2017 г., обвиняемият е бил нает за товарач на бали с люцерна от собственик на нива в землището на пловдивският град Стамболийски. Купувачът платил 180 лева за 60 бали, като му останали 300 лева, които поставил в джоба си и завързал с ластик. Докато вървял към камиона, парите паднали на пътя. Обвиняемият ги взел и прибрал. Казал на другите товарачи, че му прилошало и си тръгнал.

Вечерта решил да се почерпи, като ползвал намерените пари. Той се похвалил за това на негов познат и му обяснил, че не възнамерявал да ги върне. Въпреки че разбрал кой е изгубил парите, обвиняемият в продължение на една седмица не съобщил, нито на него, нито на компетентните органи, че ги е намерил.

Обвиняемият се е признал за виновен в хода на разследането, но парите не са върнати. До момента той е осъждан три пъти. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.