48-часов маратон за създаване на игри се случва този януари в Пловдив

За шеста поредна година Пловдив е домакин на едно от ключовите събития в сферата на гейминга и game development-a – 2019! Събитието е част от Global Game Jam – ежегоден хакатон за разработка на игри, който се провежда в стотици градове по цял свят. Тази година Plovdiv Game Jam 2019, както всички локации на глобалното събитие, e в типичния формат – “дълъг уикенд” – на 25-ти, 26-ти и 27-ми януари, а домакини на събитието са “Технически Университет София – филиал Пловдив”. Както всяка година джама ще приветства над 100 запалени геймъри, дивелъпъри, графични артисти и ентусиасти на своеобразен “гейминг събор”.  Градът под тепетата е само една от локациите на територията на България, приветстваща събития от този тип. Освен в Пловдив, Global Game Jam се провежда и в София, Бургас и Габрово.

Отборите от непознати един за друг участници, с различни таланти – програмисти, дизайнери, звукови инженери и ентусиасти, ще се изправят пред предизвикателството да разработят игри заедно по определена тема, която ще бъде разкрита в първия ден на джам-а – петък. Темата е зададена от Global Game Jam и е еднаква за всички над 800 локации на събитието по целия свят. Отборите разполагат с 48 часа, за да създадат прототипи на игри и да ги презентират в неделя вечер пред публиката в залата и зрителите на стрийм-а (https://www.twitch.tv/plovdivgamejam).

Гласуване след последната презентация, в което ще вземат участие както всички отбори, така и публиката, ще определи победителите. Те ще грабнат големия трофей – купата на джама.

Организаторите са се погрижили за уникален подбор на лектори, сред гостите тази година са представители на водещи студиа – SEGA / Creative Assembly – Sofia, Repulse, 1AM Studios и др.

 

, 48-часов маратон за създаване на игри се случва този януари в ПловдивСтриймовете на живо ще направят още повече хора съпричастни към това изключително за гейминг общността събитие.

В базовия лагер “войните” ще имат провизии от храна, вода, кафе, чай и интернет.

От участниците се иска единствено предварителна регистрация на:

https://plovdivgamejam.org/registration-2019/

Екипът на Plovdiv Game Jam ви очаква на 25-ти (Петък), в Технически Университет София – филиал Пловдив”, с вашите “артефакти” – компютри, лаптопи, таблети…

И най-вече с усмивки, свежи идеи, и заредени с много положителна енергия!

Ще се видим на Plovdiv Game Jam 2019!