50-Метров Закрит Общински Плувен Комплекс искат от Плувната общност на град Пловдив

Публикуваме откритото писмо от Плувната общност на град пловдив – треньори,родители, малки и големи приятели на плувните спортове относно 50-Метров Закрит Общински Плувен Комплекс.

 

До

КМЕТА НА г-н ИВАН ТОТЕВ

АМЕСТНИК- КМЕТА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ с ресор

„СПОРТ, МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА” –  г-н ГЕОРГИ ТИТЮКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПЛОВДИВ –

г-жа САВИНА ПЕТКОВА

ДИРЕКТОРА НА ДИРЕКЦИЯ „СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ” ПРИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПЛОВДИВ –

г-н ПЕТЪР ЗЕХТИНСКИ

До ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР НА ВЕСТНИК „МАРИЦА”г-н     РУСИ ЧЕРНЕВ

 

О Т К Р И Т О  П И С М О

От плувната общност на град пловдив-треньори,родители, малки и големи приятели на плувните спортове

Уважаеми госпожи и господа,

Наближаващата 2019 година, в която нашият Пловдив ще бъде универсалната и неповторима европейска столица на културата, и близо столетната традиция на плувните спортове в града ни дават основание да се обърнем към вас-старейшините и менторите на нашия град.

Пловдивското плуване винаги е било водещо и ще бъде и занапред.

Нашите състезатели са разнасяли славата на града ни по всички континенти. Нашите треньори са сред новаторите в плувната идея. Няма по-всеотдайни и настойчиви към успехите от нашите родители и деятели .

Плуването е емоция и радост.Всичко това ни кара да настояваме за поред път Пловдив да има полагащият му се 50-Метров Закрит Общински Плувен Комплекс.

    Много от вас са плували на басейн „Младост”,който е истински ветеран сред плувната база в България. Басейнът, в който са се провеждали много международни и национални турнири,шампионати и първенства.

Ето и доказателствата.

В град Пловдив има 300 картотекирани състезатели по плуване към БФ плувни спортове и три пъти повече малчугани, които се учат да плуват. Граждани на Пловдив, които по една или друга причина не са усвоили плувни умения през детството си, търсят специалисти и  база, за да бъдат научени да плуват.

Средно на ден  треньори по плуване тренират по 50 деца и вечер, когато дойдат и най-малките плувци, в един коридор се струпват по 18-20 деца.

Два пъти в годината Пловдив е домакин на Държавни лични отборни първенства по плуване

Ежегодно в града ни се провеждат два големи международни турнира по плуване с подкрепата на община Пловдив МТ „Младост” и МТ „Пловдив”, всеки с по над 450 участници от 35 до 40 клуба от страната и чужбина

Само на последния международен турнир „Младост”, който се проведе на 21-22 април 2018 г., плувците от двата пловдивски клуба, трениращи на общинския басейн, спечелиха 216 медала, от които 91 златни

Пловдивските момичета и момчета за последните две години са поставили 25 републикански рекорда

Пловдивските отбори са ставали многократно отборни шампиони на държавните първенства по плуване.

Всичко това е постигнато на  ЕДИН ОБЩИНСКИ ЗАКРИТ 25 МЕТРОВ ПЛУВЕН БАСЕЙН С 5 КОРИДОРА?

Многократно от страна на Общинското ръководство официално бе оповестявано, че предстои строителството на закрит 50 – метров общински басейн, който значително ще подобри тренировъчната работа, ще повиши спортните постижения и ще привлече още желаещи да тренират този прекрасен спорт.

Същото се случваше и в Бургас и Благоевград. Но с разликата,че там вече са построени и функционират модерни олимпийски плувни комплекси с 50-метрови закрити басейн.

Защо тези градове могат да го направят,а с нашия 380 – хиляден град у нас да не може? Как там деятелите, треньорите и състезателите, всичките любители на плуването са извоювали своето права да се наслаждават на любимия си спорт?

И какво трябва да се случи град Пловдив да има полагащата му се придобивка. След толкова много нови строежи на спортни бази и пътната инфраструктура,  крещяща е необходимостта пловдивчани да имат своя олимпийски плувен дом.

Време е вие, лидерите на града, да решите този пулсиращ казус.

 

 

Уважаеми госпожи и господа,

Плуването е изключително масов спорт, който закалява, учи на дисциплина и отборен дух. Плуването е отличник в битката със застоелия начин на живот и гръбначните деформации на децата.

Плуването е живот и наслада. Истински Едем на съвремието.

Всяко дете, научено да плува, е един спасен човешки живот.

Всяка победа на наш състезател разнася името на град Пловдив гордо и възторжено.

Нашите деца заслужават да растат здрави, да постигат високи спортни успехи за Пловдив и да останат в града ни.

Но това трябва да стане сега и веднага. И не в необозримо розово бъдеще, за което сме го слушали многократно. Молим, желаем, изискваме, настояваме!

Седнете и решете в полза на децата на нашия Пловдив-да имаме полагащия ни се 50-МЕТРОВ ЗАКРИТ ОБЩИНСКИ ПЛУВЕН КОМПЛЕКС.

 

                                                                        От плувната Общност на град Пловдив

Подписката до момента е подкрепена от 1417, а електронната от 445

 Подпишете електронната петиция