fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

Учениците от 6 до 12 клас в Пловдив учат онлайн, в областта решават по места

Вижте още

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Учениците от 6 до 12 клас в Пловдив учат онлайн, в областта решават по места

С решение на Областния кризисен щаб учениците от 6 -ти и 7-ми клас в Община Пловдив минават на за периода от 11,11,2020г. до 22,11,2020г. За гимназистите от 8-ми до 12-ти клас мярката се удължава до посочения срок. В останалите 17 общини децата се връщат в клас, като се възлага на директорите да решават локално, според епидемиологичната ситуация като и да следват указанията на министерството на образованието.

Това съобщи областният управител и председател на Щаба . След 22 ноември в училищата ще бъдат изготвени графици за обучение във физическа среда.
Според Иванка Киркова, началник на РУО – Пловдив, решението е единодушно и се базира на анализ и становище на и медицинските специалисти.
Зам.-кметът по образованието в община Пловдив Стефан Стоянов заяви, че училищата в Пловдив са технически подготвени, обезпечени и активно ползват облачните платформи.

По данни на РУО в Пловдив, към вчерашна дата, заразените или карантинирани са 1054, а 137 са учителите, 18 са карантинираните паралелки. В областта ситуацията е по-спокойна, има общини, в които няма заболели в учебните заведения, в по-големите общини като и заболелите в училищата са под 50.
„С решение щаба остава в сила забраната непълнолетни без придружител да посещават търговски центрове тип МОЛ, както и да работят нощните заведения. В сила остава и решението за ограниченото работно време до 23,30 часа във всички места за обществено хранене и намалените нива на музиката в тях“, обясни областният управител.

Остават ограниченията за броя на посетителите в хранителните и нехранителни магазини, като се препоръчва създаване т.нар. „зелен“ коридор от 8,00 до 10,00 часа за хората над 65 години. Друго решение е да бъдат затворени и пенсионерските клубове там, където това не е сторено досега.

ВИЖ ОЩЕ :  Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Към 10.11.2020 г. на територията на Пловдивска област има 392 ново-диагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 6894. Под карантина са 3628 лица. На домашно лечение са 2842 лица.
Оздравели са 3483 като през последните 24 часа са 219. Сред тях има 6-ма лекари, 7 мед. сестри, 5-ма санитари и 1 от друг мед. персонал

ВИЖ ОЩЕ :  Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

По информация на за денонощието е отговорено на 279 случая, от тях 61 свързани с COVID-19 . Хоспитализации -7 в областта и 21 за Пловдив, оставени на домашно лечение 33 души.
Починалите за изминалите 24 часа са 10 – 6 жени на възраст от 51 години до 84 години и 4 мъже на възраст от 58 г. до 80г.
По данни на РЗИ през изминалото денонощие сред новодиагностицираните има 12 медицински лица – 4 лекари, 3 мед. сестри и 1санитар в болничната помощ, 1 лекар специалист, 2 дентални лекари и 1 общопрактикуващ лекар.

Към 10 ноември регистриран Ковид -19 в детски заведения и – на трима педагози, 5 ученици. Карантинирани са 2 класа и 3 групи в детски заведения.
Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.
До момента в областта са извършени 9840 на заведения за хранене, търговски обекти, градски транспорт и за спазване на карантина, съставени са 56 акта, РЗИ е издало 2487 предписания, а МВР 2319 предварителни протоколи.

 

Новини от Пловдив

По предложение на Съюз за Пловдив и Кауза Пловдив – Общината ще строи ОДЗ в кв. „Съдийски“ и ясли в Кючук Париж

Важни за града инфраструктурни проекти са осигурени с финансиране в общинския бюджет за 2021 г. по предложение на съветниците...

Още новини от Пловдив