60 крайно нуждаещи се граждани ще получават храна два пъти в седмицата

Инициативата е на БЧК – Пловдив, Пивоварница Каменица и Община Пловдив

Началото на поредната благородна инициатива беше дадено днес. Български червен кръст – Пловдив и Пивоварница Каменица, под патронажа на Община Пловдив, подават ръка на 60 души, изпаднали в крайно тежко положение. Всяка седмица, във вторник и петък, гражданите ще получават топъл обяд, приготвен в Пивоварница Каменица, който ще бъде доставян по домовете на нуждаещите се от доброволци на .

„БЧК са доказали многократно, че обществото може да се гордее и да разчита на тях. Това е един пример за това как държавното управление, добротворството и доброволчеството, съчетани с усилията и възможностите на професионалистите, може да доведе до положителна промяна“, заяви зам-кметът с ресор „Социални дейности и европейски политики“ .

Той благодари на БЧК – Пловдив и Пивоварница Каменица за оказаната подкрепа като отправи апел за разпространение на доброто и добрите примери.
С помощта на БЧК и на усилията на общинските администратори, както и на всички социални работници, почти е завършен регистърът на жителите на град Пловдив, нуждаещи се от социална помощ. В него са включени граждани над 65 години, самотни и хора с тежки заболявания.

„Ще бъдат подпомогнати не само хора, които са потърсили помощ, но и такива, които са допринесли през целия си трудов живот за развитието на града и в момента са изпаднали в затруднена ситуация“, заяви Директорът на Областен съвет на БЧК Пловдив . Тя добави, че подкрепата от други партньори е добре дошла и, че именно подадената ръка и партньорство са ключът към успеха.
Кампанията за раздаване на топъл обяд започна още по време на наложеното извънредно положение. Пивоварница Каменица стартира благотворителната инициатива на 16 април, когато отбеляза и една година от създаването си, а сега акцията продължава.

„През цялото време имахме помощта на г-жа Георгиева, която ни напътстваше със своя опит. Щастливи сме, че имаме подкрепата на Община Пловдив и вярваме, че чрез това партньорство ще продължат да се случват чудесни неща и ще останем част от историята на града“, заяви Маргарита Стойчева – комплексен управител на Пивоварница Каменица.

Инициативата ще продължи докато има възможност за нейното осъществяване и нуждаещите се имат потребност от услугата.