20 C
Пловдив
16 май, 2021

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район Южен

Вижте още

Последвай ни

17,876FansLike
4,260SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за отдих на жителите в район „Южен“.

Други 10 дръвчета от вида кълбовиден ясен бяха засадени край детската на ул. „Бугариево“. Това е поредната залесителна акция по инициатива на районния кмет , а фиданките са предоставени от дарители.

„Благодаря на „АМВ-Агро“ ООД за тези прекрасни и сравнително редки видове, които ни подариха, за да добавим още малко красота в два от парковете на района“, коментира кметът Костадин Язов.

Той допълни, че около 200 дръвчета, засадени при последните кампании в района, са дарени от фирми и граждани. Благодарение на тяхната съпричастност са облагородени междублокови пространства на ул. „Кукуш“, зоната около училище „Димитър Талев“, а само преди седмица бяха засадени 30 еводии на детската площадка до „Камела“ и други подходящи пространства в „Южен“.

Заедно с районния кмет Костадин Язов в акцията се включиха заместник-кметовете и районните еколози. Дръвчета засадиха и директорът на ОП „“ Веселин Козарев и неговият заместник инж. .

„Продължаваме да изпълняваме програмата си за озеленяване на района, като засаждаме нова растителност навсякъде, където това е възможно. Съдействаме и на гражданите, които искат да облагородят междублоковите пространства, нека да се обръщат към нас“, заяви Костадин Язов.

ВИЖ ОЩЕ :  Пловдив ще е домакин на световно първенство по гребане за юноши и девойки

По думите на директора на „Градини и паркове“ Веселин Козарев от началото на тазгодишната пролетна залесителна са засадени общо около 1000 нови дървета в шестте района на . Той също гарантира подкрепа за всяка инициатива на фирми и граждани, които желаят да допринесат за развитието на зелената система в града.

ВИЖ ОЩЕ :  Oтпускат 300 000 лв. за модернизация на учебния процес

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Доклад на временната комисия към общинския съвет за състоянието на МБПЛ „Иван Раев“ – Сопот

          Временната комисия към Общински съвет - Сопот, създадена за да проучи и анализира състоянието на общинската болница „Иван...

Още новини от Пловдив