Автомобил навлезе по погрешка на Малката главна

Във връзка с нерегламентираното навлизане на автомобил на Главната улица вчера Община Пловдив ще сезира ОД на за издирване и санкциониране на водача по съответния ред.

След публикацията ни в групата :

Автомобил навлезе по погрешка на Малката главна » Новини Пловдив » бариери

Дежурните служители във видеоцентъра на ОП „“ веднага забелязват нарушителя и сигнализират патрула, който се е намирал на пл. „Римски стадион“.

На записите от камерите е видно как автомобил с чужда регистрация навлиза на пешеходната зона на Малката главна улица, като за кратко маневрира между пешеходците, за да излезе, почти веднага след това, явно заблуден от навигационната система.

„Това е ясен и нагледен пример защо планираме поставянето на за контролиран достъп към Главната улица. Неведнъж сме били свидетели на шофьори, които по погрешка навлизат“, обясни заместник-кметът по „Обществен ред“ . Той припомни, че поставянето на бариерите и възпрепятстването на навлизането на автомобили от останалите 10 пресечки на Главната улица е заложено в Генералния план за организация на движението.

Той подчерта, че Главната улица е предназначена единствено и само за пешеходци и тяхната безопасност и спокойно придвижване е от изключителна важност и е в приоритетите на Община Пловдив. Карането на всякакъв вид моторни превозни средства, велосипеди и електрически тротинетки е забранено с оглед предотвратяване на инциденти.

Предстои да бъде довършена процедурата по поставянето на бариерите за контролиран достъп към Главната на Пловдив, като право да преминават ще имат само живущите, работещите, фирмите за доставки, услуги и тези със специален режим.