fbpx
20 C
Пловдив
16 януари, 2021

Автомобил навлезе по погрешка на Малката главна

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,176ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Във връзка с нерегламентираното навлизане на автомобил на вчера Община Пловдив ще сезира ОД на за издирване и санкциониране на водача по съответния ред.

След публикацията ни в групата :

Дежурните служители във видеоцентъра на ОП „“ веднага забелязват нарушителя и сигнализират патрула, който се е намирал на пл. „Римски стадион“.

На записите от камерите е видно как автомобил с чужда регистрация навлиза на пешеходната зона на Малката главна улица, като за кратко маневрира между пешеходците, за да излезе, почти веднага след това, явно заблуден от навигационната система.

„Това е ясен и нагледен пример защо планираме поставянето на за контролиран достъп към Главната улица. Неведнъж сме били свидетели на шофьори, които по погрешка навлизат“, обясни заместник-кметът по „Обществен ред“ . Той припомни, че поставянето на бариерите и възпрепятстването на навлизането на автомобили от останалите 10 пресечки на Главната улица е заложено в Генералния план за организация на движението.

Той подчерта, че Главната улица е предназначена единствено и само за пешеходци и тяхната безопасност и спокойно придвижване е от изключителна важност и е в приоритетите на Община Пловдив. Карането на всякакъв вид моторни превозни средства, велосипеди и електрически тротинетки е забранено с оглед предотвратяване на инциденти.

Предстои да бъде довършена процедурата по поставянето на бариерите за контролиран достъп към Главната на Пловдив, като право да преминават ще имат само живущите, работещите, фирмите за доставки, услуги и тези със специален режим.

ВИЖ ОЩЕ :  Кметът на Пловдив получи награда за отличен социален диалог

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив