20 C
Пловдив
16 април, 2021

Автомобил навлезе по погрешка на Малката главна

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Във връзка с нерегламентираното навлизане на автомобил на вчера Община Пловдив ще сезира ОД на МВР Пловдив за издирване и санкциониране на водача по съответния ред.

След публикацията ни в групата :

Дежурните служители във видеоцентъра на ОП „“ веднага забелязват нарушителя и сигнализират патрула, който се е намирал на пл. „Римски “.

На записите от камерите е видно как автомобил с чужда регистрация навлиза на пешеходната зона на Малката главна улица, като за кратко маневрира между пешеходците, за да излезе, почти веднага след това, явно заблуден от навигационната система.

„Това е ясен и нагледен пример защо планираме поставянето на бариери за контролиран достъп към Главната улица. Неведнъж сме били свидетели на шофьори, които по погрешка навлизат“, обясни заместник-кметът по „Обществен ред“ Йордан Ставрев. Той припомни, че поставянето на бариерите и възпрепятстването на навлизането на автомобили от останалите 10 пресечки на Главната улица е заложено в Генералния план за организация на движението.

Той подчерта, че Главната улица е предназначена единствено и само за пешеходци и тяхната безопасност и спокойно придвижване е от изключителна важност и е в приоритетите на Община Пловдив. Карането на всякакъв вид моторни превозни средства, велосипеди и електрически тротинетки е забранено с оглед предотвратяване на инциденти.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Предстои да бъде довършена процедурата по поставянето на бариерите за контролиран достъп към Главната на Пловдив, като право да преминават ще имат само живущите, работещите, фирмите за доставки, услуги и тези със специален режим.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив