fbpx
20 C
Пловдив
17 януари, 2021

БЛИЗО 23 000 СЕМЕЙСТВА ПОЛУЧИХА ПОМОЩ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЦА В ДИСТАНЦИОННА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,196ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Близо 23 хиляди семейства вече са получили помощ за отглеждане на деца до 14 години, които учат от разстояние. По данни на Агенцията за социално подпомагане към 29 декември са изплатени над 20 млн. лв. Най-много средства са получили родители от областите Пловдив, Благоевград, София-град, Бургас и Русе.

До момента подадените заявления са 41 967. От тях одобрени са  24 257, а 11 327 предстои да бъдат разгледани. Социалните работници подхождат индивидуално към всяка молба и при липса на даден документ или технически пропуски и грешки се обаждат на кандидатстващите родители, за да бъдат навременно отстранени неточностите. Това се прави с цел повече хора да могат да се възползват от помощта.

Семействата с едно дете могат да получат максимум 610 лева на месец, а с две или повече 915 лв. Средно всяко семейство е получило по около 900 лв. за времето, в което децата са се обучавали в дистанционна форма.

От помощта могат да се възползват родители, които са в неплатен отпуск, останали без работа поради пандемията и самоосигуряващи се лица с прекъсната дейност. До 31 януари 2021 г. семействата могат да я комбинират с компенсацията за работници от затворени бизнеси, като пари по двете мерки не могат да бъдат  отпуснати на един и същ родител.

ВИЖ ОЩЕ :  Частично облекчават мерките в Пловдив

Помощта за семействата с деца до 14 години ще продължи през цялата 2021 г., като за целта от държавния бюджет са разпределени 73 млн. лв.

 

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив