20 C
Пловдив
16 април, 2021

БЛИЗО 23 000 СЕМЕЙСТВА ПОЛУЧИХА ПОМОЩ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЦА В ДИСТАНЦИОННА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Близо 23 хиляди семейства вече са получили помощ за отглеждане на деца до 14 години, които учат от разстояние. По данни на Агенцията за социално подпомагане към 29 декември са изплатени над 20 млн. лв. Най-много средства са получили родители от областите , Благоевград, София-град, и Русе.

До момента подадените заявления са 41 967. От тях одобрени са  24 257, а 11 327 предстои да бъдат разгледани. Социалните работници подхождат индивидуално към всяка молба и при липса на даден документ или технически пропуски и грешки се обаждат на кандидатстващите родители, за да бъдат навременно отстранени неточностите. Това се прави с цел повече хора да могат да се възползват от помощта.

Семействата с едно дете могат да получат максимум 610 лева на месец, а с две или повече 915 лв. Средно всяко семейство е получило по около 900 лв. за времето, в което децата са се обучавали в дистанционна форма.

От помощта могат да се възползват родители, които са в неплатен отпуск, останали без работа поради пандемията и самоосигуряващи се лица с прекъсната дейност. До 31 януари 2021 г. семействата могат да я комбинират с компенсацията за работници от затворени бизнеси, като пари по двете не могат да бъдат  отпуснати на един и същ родител.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Помощта за семействата с деца до 14 години ще продължи през цялата 2021 г., като за целта от държавния са разпределени 73 млн. лв.

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив