Бойко Борисов инспектира ремонтно-строителните дейности по проектите от Трансевропейската транспортна мрежа

Премиерът се качи на модерен влак по високоскоростната отсечка Пазарджик – Тодор Каблешков заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията , министъра на финансите и вицепремиера .

 

Областният управител посрещна премиера и министрите на гара Тодор Каблешков и заедно разгледаха Интермодалния терминал Пловдив, който е финансиран от оперативна програма „Транспорт“ и е изграден върху 71 450 кв.м. На Интермодалният терминал се извършват товаро-разтоварни дейности на контейнери, автомобили и камиони върху вагони и обратно.

След това областният управител се качи заедно с премиера и министрите на влака, за да направят оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре – Оризово, част от проекта „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас, фаза2“. В този участък напълно са подновени 28 км. жп линия, изградени са шумозащитни и предпазни стени в гарите Маноле и Белозем, както и пасарелка с осигурен достъп за лица с намалена подвижност, а контактната мрежа е изцяло подновена.

            „Правителството продължава приоритетно с инвестиционната програма в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести енергия, представлява 100 процента екологично чист транспорт и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари“,

заяви министър-председателят.

На гара Белозем премиерът беше посрещнат от футболните легенди , и реферът Атанас Узунов, които попитаха за бъдещето на стадионите. Премиерът заяви, че в момента приоритет на правителството е развитието на детско-юношеските школи.