fbpx
20 C
Пловдив
8 март, 2021

Частично облекчават мерките в

Вижте още

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“ Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03...

336 са новодиагностицираните с Ковид-19 за периода от 6 до 8 март в Пловдивска област.

В събота са били 208, в неделя - 98. За последното денонощие са 30. Общо случаите на инфекцията от началото...

Севдалина Кочевска и Петър Кочевски с изложба „Без герои“

Двама от най-разпознаваемите пловдивски художници аранжират творби от различни свои творчески етапи в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“...

Последвай ни

16,876ФеновеХаресва ми
4,240АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община се привежда в изпълнение  Заповед № РД-01-20/15.01.2021 г.  на министъра на здравеопазването, с която частично се облекчават мерките, предвидени в Заповед № РД-01-718 от 18.12.2020 г.

Според новата заповед от 16.01.2021 г.  се разрешава присъственото провеждане на определени дейности в училищното като приравнителни изпит, изпити за определяне на оценки, държавни изпити, индивидуални практически часове, областни и общински кръгове на олимпиади и състезания и др.

Разрешава се присъственото провеждане на практически обучения и изпити по практика на , специализанти и докторанти, също така на семестриални и държавни изпити и на защити на дипломни работи.

Всички дейности трябва да се провеждат при възможност индивидуално и при стриктно спазване на противоепидемичните . Задължително е носенето на маска за лице, спазването на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и недопускането на лица с прояви на остри респираторни болести.

В случаите, в които тези дейности се провеждат на територията на висшето , ректорът създава организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

Разрешава се и провеждането на курсовете по оказване на първа долекарска помощ, съгласно изискванията на Наредба №24.

В сектор „“ се възстановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.

ВИЖ ОЩЕ :  336 са новодиагностицираните с Ковид-19 за периода от 6 до 8 март в Пловдивска област.

Новини от Пловдив

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“ Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03...

Още новини от Пловдив