20 C
Пловдив
19 април, 2021

„Чистота“ поставя 1100 нови контейнера за смесен битов отпадък

Вижте още

Последвай ни

17,730FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Екипи на „Чистота“ започнаха поставянето на 1100 нови контейнера за смесен битов отпадък, съобщи директорът на общинското предприятие .

Новите съдове са пластмасови и бяха доставени миналия месец след проведена от Община – 429 от тях са тип „бобър“ с вместимост 1100 литра, а така наречените „куки“ са 671 броя с обем 120 и 240 литра. Върху всеки контейнер е залепен стикер с информация за неговото предназначение и „горещия“ телефон на „Чистота“ за – 032/675 817.

До ден-два се очаква да бъдат сменени всички контейнери по улиците на Дановия хълм и в подножието му, както и на други места в централната градсnovi_konteyneri_5ка част. Голяма част от старите метални съдове са амортизирани, а някои дори са бракувани. Еколозите от район „Централен“ също контролират процеса.

„Работим в пълен синхрон с всички районни кметства, които определят местоположението на съдовете, съобразявайки се и с предложенията на гражданите“, коментира Георгиев.

Според него доставката на новите контейнери позволява да се удовлетворят в по-голяма степен нарасналите потребности в появилите се през последните години нови жилищни комплекси. Идеята е всички метални съдове поетапно да бъдат заменени с пластмасови, тъй като те са по-естетични, по-евтини, удобни и дълготрайни, а обслужването им е по-безшумно.

ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе
- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „“ Иван...

Още новини от Пловдив