20 C
Пловдив
16 април, 2021

Да помогнем на Георги в борбата за живот

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

Публикуваме писмо за помощ, което получихме на редакторския си мейл:

Здравейте!
Пиша Ви това с огромна доза разочарование и огорчение заради отношението на държавата ни спрямо хората в нужда.

Бих желала дща Ви разкажа една наистина трогателна , която смятам, че трябва да бъде споделена. Историята е на 20-годишния ми приятел Георги Китипов, който за съжаление няма възможността да води нормален живот, какъвто водят неговите връстници. Още на четиригодишна възраст Георги се сблъсква с коварния рак – диагностициран е с левкемия.

Малко след вкарването му в ремисия, в следствие на химиотерапия, на деветгодишна възраст му е открит тестикуларен рецидив. С това успява да се пребори, но на 16 му бива открит пореден рецидив – този път на белия дроб. През цялото това време Георги е лекуван тук, в , където бива подложен многократно на химиотерапия. За съжаление това не е последният път, в който му се налага да мине през това тежко изпитание. Преди няколко месеца, едва две години след като е излекуван, за пореден път ракът се връща.

Този път Георги е диагностициран с миелоидна левкемия. Отново бива направен опит да бъде вкаран в ремисия, чрез химиотерапия в хематологията на ВМИ , но след два проведени курса става ясно, че ефект няма – в следствие на многократно проведените курсове на химиотерапия, Георги е станал резистентен към химията, с която го лекуват тук. След опит да бъде изпратен в София, за да бъде лекуван там, той бива поставен в инфекциозно отделение, а лечението на основното му заболяване бива забавено.

Състоянието на Георги се влошава изключително бързо, а тук помощ не може да му бъде предоставена. Поради тази причина се взима решение да бъде изпратен на лечение в , от където има получена оферта за провеждане на лечение и трансплантация на стволови клетки, което е наложително за състоянието на Георги. Сумата, която се изисква за цялостното му лечение, е 150 000 евро.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Започва за набиране на средства, с която успяваме да съберем нужната сума за излесдвания и химиотерапия, която да вкара Георги в стабилно състояние. Химиотерапията е проведена и остава само да се съберат парите за трансплантацията, която струва 110 000 евро, но тъй като тя трябва да бъде извършена възможно най-скоро се взима решение да се подадат документи към здравната каса, от която да ни подпомогнат.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Един месец по-късно те дават становище – отказват да финансират трансплантацията под претекст, че тя може да бъде извършена и тук. Както обаче по-горе споменах, състоянието на Георги не се повлиява от препаратите, с които е лекуван в България. В момента той е в Турция, където очаква да бъде извършена трансплантацията и да бъде стабилизиран.

Единствената надежда, която ни остава, е да съберем останалите средства, които са нужни, чрез дарителски сметки и ДМС.

По долу ще прикача линк към диск със снимка на отказа от здравната каса, офертите от Турция, както и методите, чрез които се набират средства за Георги: drive.google.com/folderview?id=1BCczd8l7TmTFRwMDY1Pu60BoePIkHruW

Прикачам линк към фейсбук страницата ни: m.facebook.com/helpgeorgi

Както и към кампанията в ДМС: dmsbg.com/18715/dms-gosho/

Бих ви била изключително благодарна ако ни помогнете в разпространението на кампанията, тъй като това е единствения шанс на Георги.
Поздрави и приятен ден, Ива Кондарева

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив