fbpx
20 C
Пловдив
18 януари, 2021

Да помогнем на Георги в борбата за живот

Вижте още

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,205ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Публикуваме писмо за помощ, което получихме на редакторския си мейл:

Здравейте!
Пиша Ви това с огромна доза разочарование и огорчение заради отношението на държавата ни спрямо хората в нужда.

Бих желала дща Ви разкажа една наистина трогателна , която смятам, че трябва да бъде споделена. Историята е на 20-годишния ми приятел Георги Китипов, който за съжаление няма възможността да води нормален живот, какъвто водят неговите връстници. Още на четиригодишна възраст Георги се сблъсква с коварния рак – диагностициран е с левкемия.

Малко след вкарването му в ремисия, в следствие на химиотерапия, на деветгодишна възраст му е открит тестикуларен рецидив. С това успява да се пребори, но на 16 му бива открит пореден рецидив – този път на белия дроб. През цялото това време Георги е лекуван тук, в България, където бива подложен многократно на химиотерапия. За съжаление това не е последният път, в който му се налага да мине през това тежко изпитание. Преди няколко месеца, едва две години след като е излекуван, за пореден път ракът се връща.

Този път Георги е диагностициран с миелоидна левкемия. Отново бива направен опит да бъде вкаран в ремисия, чрез химиотерапия в хематологията на ВМИ Пловдив, но след два проведени курса става ясно, че ефект няма – в следствие на многократно проведените курсове на химиотерапия, Георги е станал резистентен към химията, с която го лекуват тук. След опит да бъде изпратен в София, за да бъде лекуван там, той бива поставен в инфекциозно отделение, а лечението на основното му заболяване бива забавено.

Състоянието на Георги се влошава изключително бързо, а тук помощ не може да му бъде предоставена. Поради тази причина се взима решение да бъде изпратен на лечение в Турция, от където има получена оферта за провеждане на лечение и трансплантация на стволови клетки, което е наложително за състоянието на Георги. Сумата, която се изисква за цялостното му лечение, е 150 000 евро.

Започва кампания за набиране на средства, с която успяваме да съберем нужната сума за излесдвания и химиотерапия, която да вкара Георги в стабилно състояние. Химиотерапията е проведена и остава само да се съберат парите за трансплантацията, която струва 110 000 евро, но тъй като тя трябва да бъде извършена възможно най-скоро се взима решение да се подадат документи към здравната каса, от която да ни подпомогнат.

Един месец по-късно те дават становище – отказват да финансират трансплантацията под претекст, че тя може да бъде извършена и тук. Както обаче по-горе споменах, състоянието на Георги не се повлиява от препаратите, с които е лекуван в България. В момента той е в Турция, където очаква да бъде извършена трансплантацията и да бъде стабилизиран.

Единствената надежда, която ни остава, е да съберем останалите средства, които са нужни, чрез дарителски сметки и ДМС.

По долу ще прикача линк към диск със снимка на отказа от здравната каса, офертите от Турция, както и методите, чрез които се набират средства за Георги: drive.google.com/folderview?id=1BCczd8l7TmTFRwMDY1Pu60BoePIkHruW

Прикачам линк към фейсбук страницата ни: m.facebook.com/helpgeorgi

Както и към кампанията в ДМС: dmsbg.com/18715/dms-gosho/

Бих ви била изключително благодарна ако ни помогнете в разпространението на кампанията, тъй като това е единствения шанс на Георги.
Поздрави и приятен ден, Ива Кондарева

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив