fbpx
20 C
Пловдив
24 януари, 2021

пред кършиякалии: Общината трябва да запази обществения интерес

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,243ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Паркът зад „Санкт Петербург“ е класическа схема за ощетяването на града, която е направена с благословията на Община –

Още през 2008 г. внася предложение и задължава кмета и общинската администрация да изготвят списък на всички частни имоти, отредени за зеленина, за да започне поетапното им отчуждаване. Предложението беше подкрепено в Общинския съвет, но остана само на хартия и нищо не бе направено.
„Случаят с имота на ул. „Сава Муткуров“ не е единствен. Той показва модела на управление – затваряне на очите и безхаберие, които накрая винаги водят до печалба на някоя частна фирма и до загуба за пловдивчани“, припомня Каназирева.

Съветничката подчертава, че проблемът не бива да се отлага и че задължително трябва бъде дългосрочно решен още сега. „Очаквам пак да се тупка топката до изборите, но това не спасява положението. Ако на собственика не се издадат документи, той може да заведе дело и тогава след изборите отново ще се чудим какво да се прави. Община Пловдив има достатъчно експерти и те трябва да намерят решение, което да защити обществения интерес“, категорична е Дани Каназирева.

Ето и въпросите, които председателят на общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ отправя към кмета:

1.​Кога е продаден въпросният имот от „Пълдинтур инвест“? Как е взето решението за продажбата му, как е гласувал представителят на община Пловдив и има ли решение на ОбС за упълномощаването му? Моля да ми приложите всички относими към въпросите документи, вкл. и решения на ОбС.
2.​За каква цена е продаден имотът и община Пловдив получила ли е част от стойността му като акционер в „Пълдинтур инвест“?
3.​Кога е влязъл в сила ПУП за терена и какво е отреждането му? Имало ли е депозирани жалби от новите собственици срещу отреждането му като зеленина? Респективно, водени ли са съдебни дела, и ако да, какви са решенията по тях?
5. Дали с действащия ОУП се отменя вече влезлия в сила ПУП?
6. Какво е дългосрочното решение на община Пловдив, за да запази предназначението на имота за парк?
7. Започвала ли е процедура по изменение на ОУП, касаещ въпросният имот?
8. Тъй като в момента тече процедура по актуализация на ОУП, Община Пловдив ще се съобрази ли с влезлия вече в сила, но нереализиран ПУП, или ще остави отреждането на терена за зеленина?

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив