, ДЕТСКИ МЕЧТИ ЗА ПЛОВДИВ – конкурс за рисунка
, ДЕТСКИ МЕЧТИ ЗА ПЛОВДИВ – конкурс за рисунка
Новини ПловдивПолезно

ДЕТСКИ МЕЧТИ ЗА ПЛОВДИВ – конкурс за рисунка

РАЙОН „ЦЕНТРАЛЕН” - ОБЩИНА ПЛОВДИВ

1.42KПрегледа

Конкурсът дава възможност на малките художници на възраст от 5-6 години да проявят творческите си способности. Още по-важно е чрез рисунките да покажат на възрастните за какво мечтаят децата на Пловдив.

Конкурсът е насочен към деца от всички детски градини и подготвителни групи на училищата в район „Централен“. Допустима възраст: 5-6 години.

  

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

  • Участието в конкурса е индивидуално, не се приемат колективни творби;
  • Всяко дете може да участва само с 1 авторска рисунка, озаглавена – придружена с текст: «Мечтая за…. » на гърба на рисунката (текстът е по желание);
  • Рисунките да бъдат на картон с размери 35 х 50 см, без паспарту;
  • Допускат се всички видове живописни, графични и приложни техники и материали;
  • На гърба на рисунката да има следната информация за участника:

трите имена, възраст, група, детска градина.

 

, ДЕТСКИ МЕЧТИ ЗА ПЛОВДИВ – конкурс за рисунка

 

ЕТАПИ НА КОНКУРСА:

  • Първи етап: Всички деца от подготвителните групи в детските градини и училища на район «Централен» могат да представят своя рисунка по темата, в определен от педагозите/преподавателите срок.
  • Всяка детската градина/училище организира изложба и селектира най-добрата творба от всяка подготвителна група за участие във втори етап на конкурса.
  • Втори етап: Всяка детска градина/училище представя в район «Централен» избраните рисунки – по една творба от група.

Съобразено с изложбената площ в галерията, където отличените рисунки ще бъдат представени, район «Централен» може да приеме ограничен брой творби от всички училища/детски градини в района.

  • Краен срок за подаване на творбите: 08.05.2019 г. включително

Изпратените творби не се връщат. Родителите на децата – участници в конкурса, се съгласяват да предоставят право за ползване на изпратените творби от администрацията на район „Централен“ за публикуване, излагане в изложба, публично излъчване и качване на рисунките (изцяло  или частично) в интернет пространството: на сайта на район «Централен» и други медийни канали, без комерсиална цел.

 

НАГРАЖДАВАНЕ

Отличените от всяко учебно заведение/детска градина творби ще получат почетна грамота, както и ще вземат участие в изложба при откриването на новата художествена галерия на ул. „Райко Даскалов“, гр. Пловдив. Събитието ще се състои през май 2019 г., за което ще изпратим допълнителна информация.

 

 

Желаещите да участват в конкурса подават творбите си в детското заведение, което посещават, а не в администрацията на “Централен”.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар