20 C
Пловдив
15 април, 2021

Спирките в с нанозащита от Ковид

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

400-те заслона по автобусните спирки в от снощи се обработват с иновативен германски продукт за дълготрайна .

„Това не само ще осигури по-добра защита срещу микроорганизми и вируси, включително , но и ще спести средства на общината“, коментира директорът на ОП „Чистота“ .

Той напомни, че от началото на пандемията от вdezinfekciq_spirki_3 началото на март до момента служители на общинското предприятие всекидневно дезинфекцират всички заслони по спирките. Изразходват се средства за препарати, и извънреден труд.

Дезинфекцията  с новия продукт на всички заслони по пловдивските спирки ще струва 2400 лв. за година. Тя ще се извърши от пловдивска фирма, ексклузивен представител за на германска компания, която е сред водещите в развитието и приложението на нанотехнологиите. При обработката на заслоните присъства и служител на „Чистота“.

Според производителите препаратът е уникален заради своето действие и дълготрайност в продължение на една година. Микроорганизмите се елиминират по чисто механичен начин, което го прави абсолютно безвреден, като той не се изпарява, няма вкус, цвят, мирис и съответно не причинява алергии.         Покритието представлява много тънък слой, невидим за човешкото око, на който израстват милиони кристали с положително заредени остриета. Те привличат отрицателно заредените мембрани на микроорганизмите, пронизват ги и по този начин ги елиминират. Дълготрайността е резултат  от твърдостта на покритието, което не се влияе от околната среда и може да бъде премахнато единствено чрез абразив.

ВИЖ ОЩЕ :  33- годишен мъж изпотроши устройство за безкасово плащане, полиция го задържа и настани в ЦПЗ

Очаква се до края на годината да бъдат дезинфекцирани всички заслони. Това ще става късно вечер, след като приключи работното време на градските автобуси. Необходими са няколко часа, за да се постигне желаният ефект върху третираните повърхности, обясни директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

ВИЖ ОЩЕ :  Помощ за Нешка!

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив