fbpx
20 C
Пловдив
22 януари, 2021

ДФ „“ е номинирано за доброволно формирование на годината

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – Пловдив отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,221ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Доброволно формирование „“ е номинирано за доброволно формирование на годината в конкурс организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Национална асоциация на доброволците в Република България” (НАДРБ).

Класацията, под формата на анкета, е публикувана във Фейсбук страницата на НАДРБ:  https://www.facebook.com/navrb/posts/3914193868591985

ДФ „Пловдив “ се обръщат към хората за подкрепа на доброволците за наградата на публиката. Те благодарят за всеки глас в анкетата, защото това са отзиви за добрата работа на едни от най-всеотдайните и невероятни хора с големи сърца, които помагат в нужда.

Цветан Йошев от Доброволното формирование пък е номинДФ Пловдив 112 (3)иран в друга категория на конкурса – „личност на годината“.

Срокът за гласуване в анкетата е 19 януари, след което ще станат ясни победителите.

Доброволно формирование „Пловдив 112“ е създадено към Община Пловдив през 2013 година и оттогава до ден днешен винаги се отзовава на всяка извънредна ситуация, на която е призовано. Кризите, бедствията и авариите, в които е помагало през годините, са наистина многобройни. Неговите членове са хора от всяка възраст, с различни професии, хобита и интереси, но всички присъединили се към екипа са водени от нуждата да създават добро и да бъдат част от каузата.

ДФ Пловдив 112 (2)Най-мащабната кризисна ситуация, в която ДФ „Пловдив 112“ е взело участие до момента, е по време на извънредното положение поради COVID-19 от март до май 2020г., когато пловдивското формирование работи нонстоп 52 дни без почивен ден. В този период на изключителна мобилизация момчетата и момичетата от формированието успяха да създадат със собствени сили стройна система, благодарение на която приемаха поръчките за храна и медикаменти на хората в нужда, пазаруваха необходимото и го носиха до домовете. Отделно 9 доброволци от формированието, паралелно на основната си работа, отделиха от свободното си време за координация, пазаруване или доставка на храна и лекарства на общо няколко хиляди нуждаещи се хора от град Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ :  Започна масовото изследване на учителите с антигенни тестове в Пловдив

В рамките на тези 52 дни всички членове на формированието отработиха общо 2 968 часа и изминаха общо 5 062 километра с личните си автомобили. На формированието помагаха и 33 допълнителни или „ситуационни“ доброволци с положен общо 576 часа труд и изминати 1 127 км с лични автомобили. В допълнение на това членове на формированието и „ситуационните“ доброволци дадоха общо 517 човекочаса дежурства в Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ :  Започна масовото изследване на учителите с антигенни тестове в Пловдив

След края на извънредното положение през май ДФ „Пловдив 112“ продължи да помага и да е на линия за горски и полски пожари, провеждани бяха обучения и тренировки, приета беше и нова вълна от доброволци.

За 2021 година формированието има амбициозни планове за обучения и развитие, като доброволците имат намерения да усвояват все повече знания и умения, за да са все по-активни и да бъдат във все по-голяма помощ на обществото. В момента 12 нови души се обучават онлайн като предстои те да се включат в екипа на формированието след завършване на тяхната подготовка.

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив