20 C
Пловдив
15 април, 2021

ДФ „Пловдив 112“ е номинирано за доброволно формирование на годината

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Доброволно формирование „Пловдив “ е номинирано за доброволно формирование на годината в организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Национална асоциация на доброволците в Република ” (НАДРБ).

Класацията, под формата на анкета, е публикувана във Фейсбук страницата на НАДРБ:  https://www.facebook.com/navrb/posts/3914193868591985

ДФ „Пловдив 112“ се обръщат към хората за подкрепа на доброволците за наградата на публиката. Те благодарят за всеки глас в анкетата, защото това са отзиви за добрата работа на едни от най-всеотдайните и невероятни хора с големи сърца, които помагат в нужда.

Цветан Йошев от Доброволното формирование пък е номинДФ Пловдив 112 (3)иран в друга категория на конкурса – „личност на годината“.

Срокът за в анкетата е 19 януари, след което ще станат ясни победителите.

Доброволно формирование „Пловдив 112“ е създадено към Община Пловдив през 2013 година и оттогава до ден днешен винаги се отзовава на всяка извънредна ситуация, на която е призовано. Кризите, бедствията и авариите, в които е помагало през годините, са наистина многобройни. Неговите членове са хора от всяка възраст, с различни професии, хобита и интереси, но всички присъединили се към екипа са водени от нуждата да създават добро и да бъдат част от каузата.

ДФ Пловдив 112 (2)Най-мащабната кризисна ситуация, в която ДФ „Пловдив 112“ е взело участие до момента, е по време на извънредното положение поради COVID-19 от март до май 2020г., когато пловдивското формирование работи нонстоп 52 дни без почивен ден. В този период на изключителна мобилизация момчетата и момичетата от формированието успяха да създадат със собствени сили стройна система, благодарение на която приемаха поръчките за храна и медикаменти на хората в нужда, пазаруваха необходимото и го носиха до домовете. Отделно 9 доброволци от формированието, паралелно на основната си работа, отделиха от свободното си време за координация, пазаруване или доставка на храна и лекарства на общо няколко хиляди нуждаещи се хора от град Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла
ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

В рамките на тези 52 дни всички членове на формированието отработиха общо 2 968 часа и изминаха общо 5 062 километра с личните си автомобили. На формированието помагаха и 33 допълнителни или „ситуационни“ доброволци с положен общо 576 часа труд и изминати 1 127 км с лични автомобили. В допълнение на това членове на формированието и „ситуационните“ доброволци дадоха общо 517 човекочаса дежурства в Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив.

След края на извънредното положение през май ДФ „Пловдив 112“ продължи да помага и да е на линия за горски и полски пожари, провеждани бяха обучения и тренировки, приета беше и нова вълна от доброволци.

За 2021 година формированието има амбициозни планове за обучения и развитие, като доброволците имат намерения да усвояват все повече знания и умения, за да са все по-активни и да бъдат във все по-голяма помощ на обществото. В момента 12 нови души се обучават онлайн като предстои те да се включат в екипа на формированието след завършване на тяхната подготовка.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив