20 C
Пловдив
17 април, 2021

ДФ „Пловдив 112“ с най-голямата награда в националния конкурс за доброволци

Кметът Здравко Димитров благодари на формированието за всеотдайната им работа на първа линия и връчи грамотите от конкурса на НАДРБ

Вижте още

Последвай ни

17,716FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано като репортер и редактор от края на 2019г.

Кметът Здравко Димитров връчи отличия на представители на ДФ „ 112“ и им благодари за всеотдайната работа на първа линия от началото на пандемията от .

За поредна година Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Националната асоциация на доброволците в Република България” (НАДРБ) организира по повод Международния ден на доброволеца 5 декември. Надпреварата се проведе в три категории.

Тази година Доброволно формирование „Пловдив 112“ спечели симпатиите на публиката в онлайн допитването на НАДРБ с 834 гласа, следвани от ДФ „Павликени“ с 486 гласа и ДФ „Свиленград“ с 331 гласа. Пловдивското формирование е на трето място в категория „Доброволно формирование на годината“, след гласуване на комисия, съставена от членове на НАДРБ. Наградата за доброволно формирование на годината е присъдена на ДФ „Столична Община“, а втора позиция заема ДФ „Свиленград“.

Здравко Димитров връчи грамота на доброволеца , който бе сред първите номинирани в категорията „Личност на годината“ от ДФ „Пловдив 112“. „Това е признание за всеотдайността, желанието и упорития труд на един млад човек, който е воден от нуждата да помага на хората“, заяви кметът при връчване на отличието.

„Щастлив съм, че съм част от най-силното доброволно формирование в страната, което обединява хора с големи сърца“, сподели от своя страна Йошев. По думите му с всяка мисия той научава по нещо ново и придобива нови умения, с които може да бъде полезен на обществото.

Зам.-кметът с ресор „Обществен ред“ Йордан Ставрев коментира, че пловдивското формирование е готово да обучава все повече хора за спасителни акции при кризисни ситуации и добави, че след подготовката си тези млади хора могат да се насочат към военните, полицията или други структури.

ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе

В момента в ДФ „Пловдив 112“ се обучават 12 нови доброволци като предстои да се включат в екипа на формированието след завършване на тяхната подготовка.
„Тази година започнахме една амбициозна програма за обучение, чрез която ще проведем специализирани подготовки за повишаване квалификацията на доброволците“, заяви ръководителят на формированието Атанас Даков.
Той сподели, че отличието в категория „Награда на публиката“ е висока оценка за пловдивското формирование, защото усилията на доброволците са насочени именно към хората.

ВИЖ ОЩЕ :  Каназирева: Най-ценният опит, който получих, бе тук, в Областна администрация Ще продължа да отстоявам обществения интерес

На церемонията присъстваха още началникът на отдел „Обществен ред и управление при кризи” Емил Вълков, главен експерт Костадин Пейчинов, представители на ДФ „Пловдив 112“. Гост на церемонията беше генерал-майор Явор Матеев.

Повече информация за

Цветан Йошев е на 34 години от с. Строево. Доброволец в ДФ „Пловдив 112“ от 2019 г. Преминал е с отличен първоначалния основен курс за обучение, включително за оказване на първа долекарска помощ. През 2020 г. Цветан е на първа линия още от старта на извънредното положение поради пандемията от COVID-19, като е част от екипите, които работят на терен и доставят храна и медикаменти на нуждаещите се хора в Пловдив.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе

Кметът Здравко Димитров инспектира ремонта на в участъка между Кукленско и Коматевско шосе. Той пристигна на обекта...

Още новини от Пловдив