fbpx
20 C
Пловдив
17 януари, 2021

Каназирева: Най-важното е да създадем добра организация в болниците

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,197ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

613 са вече заболелите от COVID-19 в пловдивска област. За последните три дни хоспитализирани са 11 лица. По данни на ръководствата на болниците общо към днешна дата хоспитализираните са 115, от тях потвърдените са 98. Свободните легла за COVID-19 са 85, а за интензивно лечение 25. Към момента на домашно лечение и под карантина са 374 лица, оздравелите са 129.
Предвид ситуацията с решение на Медицинския щаб, от днес в графика за прием и лечение на коронавирус се включва и УМБАЛ „Каспела“, а при необходимост след седмица и УМБАЛ „Пловдив“.

„Ситуацията се усложнява, расте броят на положителните случаи на COVID-19 в областта. Към момента ние нямаме проблем с легловата база като цяло. Проблем е липсата на персонал – лекари и медицински специалисти, които да работят в отделенията за коронавирус. Стремим се да намерим решение. Днес разговарях РЗОК и с БЛС. Всичко, което зависи от нас, ще бъде направено, така че да се осигури приема и лечението на пациенти със съмнение или вече доказан корановирус. Към момента в болниците е осигурено всичко необходимо за лечебния процес, има достатъчно защитни средства и предпазни облекла за да се гарантира и безопасността на персонала, което също е изключително важно, подчерта областният управител и председател на Областният кризисен щаб .
За периода от 17.07 до днес има регистрирани две нови медицински лица. В момента се уточняват.
Най-малкият пациент с потвърдена диагноза е бебе на 3 месеца от гр. Раковски. То е на домашно лечение като се проучва пътя на инфектиране. Регистриран е и друг случай на дете на 2г. от Пловдив. Имаме и 2-ма тийнейджъри – две момичета на 14 и 15г. Най-възрастният пациент е мъж на 84г. от Община Карлово, който е хоспитализиран.

ВИЖ ОЩЕ :  40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

За последните три дни съотношението за заболеваемостта между мъже и жени е почти 50/50, като малко повече са заболелите мъже. Възрастово най-голям е броят в диапазона между 40 – 60г., следва ги възрастовата група 20 – 40г. и над 60г., а най-малко са децата до 18г.
Сред новите случаи имаме 4-ма служители в НИМХ – филиал Пловдив, които са се изследвали по собствено желание. Те също са под домашна карантина. РЗИ е издало предписание към службата, предприети са всички мерки и се извършва проучване.

ВИЖ ОЩЕ :  45 са новодиагностицираните случаи на Ковид-19 за изминалото денонощие.

Останалите случаи са единични, пръснати са в целия регион, като за пръв път имаме нова община – Сопот.
По общини към днешна дата: Пловдив – 383, Карлово – 26, Кричим – 22, Хисаря – 5, Родопи – 61, Стамболийски – 17, Калояново – 4, Перущица – 23, Раковски – 10, Марица – 13, Асеновград – 30, Брезово – 2, Куклен – 6, Садово – 6, Първомай – 2, Съединение – 1, Сопот – 2.

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив