20 C
Пловдив
16 април, 2021

Временно се спира обслужването на кафявите съдове за растителни отпадъци

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

Община уведомява жителите на кварталите „Коматево” и „“, че във връзка с настъпването на зимния сезон и намаляване на количеството растителни , което се генерира, временно се преустановява обслужването на кафявите контейнери за растителни отпадъци, считано от 11.12.2020 г.

Препоръчително е всяко домакинство, което притежава индивидуален кафяв контейнер да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до подновяване на услугата през пролетта.

Община Пловдив напомня на всички, които се отопляват с твърдо гориво през зимния сезон, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците и контейнерите – освен нанасянето на значителни материални щети се замърсява околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост.

Във връзка с това Дирекция „ и управление на отпадъците” при Община Пловдив призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 –  , в районните полицейски управления или на тел. – за спешни повиквания,  при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив