fbpx
20 C
Пловдив
16 януари, 2021

Временно се спира обслужването на кафявите съдове за растителни отпадъци

Вижте още

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Евакуират всички под срутището в Дряново, община Лъки

Поради непосредствена опасност за живота и здравето на хората, чийто домове са под скалния масив в село Дряново, община...

Последвай ни

16,176ФеновеХаресва ми
4,200АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Община Пловдив уведомява жителите на кварталите „” и „“, че във връзка с настъпването на зимния сезон и намаляване на количеството растителни , което се генерира, временно се преустановява обслужването на кафявите контейнери за растителни отпадъци, считано от 11.12.2020 г.

Препоръчително е всяко домакинство, което притежава индивидуален кафяв контейнер да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до подновяване на услугата през пролетта.

Община Пловдив напомня на всички, които се отопляват с твърдо гориво през зимния сезон, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците и контейнерите – освен нанасянето на значителни материални щети се замърсява околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост.

Във връзка с това Дирекция „” при Община Пловдив призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 –  , в районните полицейски управления или на тел. 112 – за спешни повиквания,  при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив.

ВИЖ ОЩЕ :  Частично облекчават мерките в Пловдив

 

Новини от Пловдив

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

Още новини от Пловдив