Get Togheter – събитие за интеграция на Студентски съвет към МУ – Пловдив

В следобедните часове на 04.10.2018г. Младежкият хълм в район „Централен“ събра над 350 първокурсници от Медицински университет – Пловдив. Поводът за събитието е първото по рода си “get together” парти, както го нарича Йозлем Кюлджиева, председател на Студентския съвет. , кмет на район „Централен“ получи специална покана от г-жа Кюлджиева.

Get Togheter - събитие за интеграция на Студентски съвет към МУ - Пловдив » Новини Пловдив » get together

„Пожелавам Ви много успехи и поводи за подобни събирания през цялата учебна година! Оставаме насреща със съдействие от страна на администрацията,“

каза г-н Стаменов. Той подари на студентите две издания на пловдивския автор и им пожела да се запознаят и заобичат Пловдив по време на следването си.

Get Togheter - събитие за интеграция на Студентски съвет към МУ - Пловдив » Новини Пловдив » get together

„Правим това събитие, тъй като искаме да се справим с липсата на комуникация между чуждестранните и българските студенти във ВУЗ-а. Тази година новите студенти от чуждестранни държави са 400. Много е важно да има интеграция: за студентите, за ВУЗ-а и за града ни,“

– сподели Йозлем Кюлджиева, 5. курс „Медицина“ в гр. Пловдив. Тя е председател на Студентския съвет от едва 3 месеца, но бързо организира събитието. На него присъстваха представители на ръководството на МУ – Пловдив, студенти и техни приятели.

 

Цялото събитие се състоя на открито при перфектна организация с кетъринг, шатри, украса, музика и сцена. Студентският съвет, в който членуват 38 студенти (по 1 представител на 25 човека), планира още инициативи, които са насочени към интеграцията на чужденците в Пловдив.