, Гражданска система за уведомяване при бедствия, аварии, катастрофи и извънредни ситуации
, Гражданска система за уведомяване при бедствия, аварии, катастрофи и извънредни ситуации
Новини ПловдивПолезноТехнологии

Гражданска система за уведомяване при бедствия, аварии, катастрофи и извънредни ситуации

DMS SBS на номер 17 777

1.42KПрегледа

Бедствията, които ни сполетяват последните години не са никак малки по размер, нанесени щети и взети жертви. Те няма да изчезнат, няма да спрат да нанасят материални щети и да отнемат човешки животи. Катастрофите по нашите пътища отнемат огромен брой човешки животи.

По статистика за 2016 година в Европейския съюз, ние сме на челна позиция с близо 100 загинали на 1 мил. население. Факт е, че колкото по – рано се отзове човек, който може да окаже адекватна долекарска помощ, толкова по-голям е шанса пострадалите да оцелеят (паднал език (глътнат език), епилептичен припадък, слънчев удар, топлинен удар, фрактури (счупвания), кръвоизливи и др.)

Защо го правят?

Смятаме, че има начин как могат да бъдат спасени много повече човешки животи! Системата, която ще създадем, ще помага на пострадалите или на тези, които не знаят какво да правят при подобна ситуация, да сигнализират и да се притече на помощ обучен гражданин, който може да се намира на другата улица и да окаже помощ, докато пристигнат медицинските екипи.

– При възникване на горски или полски пожари ще могат да бъдат локализирани по-бързо, ако подадената информация бъде по-точна и навременна.
– При приближаващи опасности от наводнения (спукани стени на водоеми, язовири и други водни басейни) – да се предупреждава своевременно населението, намиращо се по течението на водите.
– При свлачища, паднали скали или дървета, които са затворили пътни участъци – ще може навреме да се предприемат действия за осигуряване на безопасност на останали участници, да се изберат обходни маршрути или да се помогне за да бъде обезопасен района.

Създаването на подобна система ще струва 15 000 лева. Това включва изработка, техническа поддръжка, използване на сървър, домейн, хостинг и всички съпъстващи разходи. Разчитаме изцяло на дарителска подкрепа!

Как да помогнем ?

Да всеки един може да каже “Да се оправят. Поредните дето простят пари”
Реално няма да обеднеем с това левче, но ако някога изпаднем в ситуация това приложение и тази идея биха направили така, че човек който може да ни помогне и е около нас то той да го направи.

SMS с текст DMS SBS на телефон 17 777
IBAN: BG79UNCR70001523096431 
BIC: UNCRBGSF

“ЖИВЕЙ ЕДИН ЖИВОТ – СПАСИ ХИЛЯДИ”

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар