Здравко Димитров: Работим за цялостното обновяване на кварталите на Пловдив

Община Пловдив продължава с обновяването на цели зони и междублокови пространства в Централна градска част. Това стана ясно след като днес кметът представи част от готовите вече обекти, реализирани по оперативна програма „“. Междублоковото пространство на пл. „Съборище“  е изцяло облагородено с нова детска площадка, спортно игрище, място за игра и почивка и паркинг.

„Продължаваме с ремонта на тротоари, улици, зелените площи в междублоковите пространства. В момента очакваме оценката на Министерство на регионалното развитие и благоустройството по обновяването на градската среда за периода 2020-2023г. Надявам се от есента да стартираме работа“, заяви кметът Здравко Димитров, докато правеше инспекция заедно със заместник-кмета Пламен Райчев и кмета на район „.

С реализацията на новия проект ще се допринесе за подобряване на градската инфраструктура в Пловдив чрез ремонтиране на тротоарите и улиците в карето на югозапад от кръстовището на бул. „Шести септември“ и бул. „Източен“ а именно: „Неофит Бозвели”, „Райно Попович”, „Александър Пушкин”, „Драгоя Божилов”, „Страхил”, „Ивац”. Голяма част от тях не са ремонтирани от години и са в недобро състояние, а на някои настилката е калдъръмена.

Изцяло ще бъде обновена и модернизирана визията на площад „Житен пазар“, ще бъдат  монтирани елементи по градското обзавеждане, енергоспестяващо улично осветление, озеленяване, изграждане на ВиК инфраструктура и т.н.

Допълнително в междублоковите пространства ще бъдат подменени настилката на пешеходните алеи, ще се изградят спортни и детски площадки, ще се монтират паркови архитектурни елементи, както и автоматизирани поливните системи.

„Ще продължаваме да работим за град Пловдив, ще бъдем близо до хората и ще решаваме техните проблеми и искания, за да подобряваме визията на града“, заяви Георги Стаменов, като отправи призив към гражданите да бъдат търпеливи по време на строителството, за да може да има още повече места като това, което до скоро беше блокирано с гаражи, а днес е приятно за посещение от живущите наблизо.

Бюджетът на новото проектно предложение е около 10 милиона лева, като безвъзмездните средства са 9 968 330 лева, а собственият принос на община Пловдив е 352 215 лева. Предвижда се продължителността на проекта да бъде 30 месеца.