fbpx
20 C
Пловдив
8 март, 2021

Проблем с Бетонния мост НЯМА, но пресметят каква сума ще е необходима, за да бъде ремонтиран

Вижте още

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“ Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03...

336 са новодиагностицираните с Ковид-19 за периода от 6 до 8 март в Пловдивска област.

В събота са били 208, в неделя - 98. За последното денонощие са 30. Общо случаите на инфекцията от началото...

Севдалина Кочевска и Петър Кочевски с изложба „Без герои“

Двама от най-разпознаваемите пловдивски аранжират творби от различни свои творчески етапи в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“...

Последвай ни

16,876ФеновеХаресва ми
4,240АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в като репортер и редактор от края на 2019г.

Експерти на Община Пловдив проверяват мостове и надлези за компрометирани участъци

Кметът разпореди проверка на всички мостови съоръжения и надлези за наличие на фуги и участъци, които да имат нужда от . Това стана ясно след като днес той бе на място и огледа фугата на Бетонния мост. Припомняме ви, че заради температурните амплитуди и от годините експлоатация и вибрациите от трафика свръзката между стълбите за пешеходци и автомобилния път се е разширила, за което сигнализираха граждани.

„В понеделник експерти ще посетят отново мястото, за да пресметнат каква сума ще е необходима, за да бъде отремонтиран бетонът на въпросното място. Няма опасност за пешеходците, които използват стълбището и тротоара или за шофьорите, които преминават“, заяви кметът.

Той посочи, че липсата на отводняване, поддръжката през годините от 1981- а и стари течове са причина за съществуването на подобни слаби участъци. „След като пробивът под Гарата бъде факт, Бетонният мост ще бъде изграден отново“, допълни кметът.

Заместник-кметът по строителството Пламен Райчев потвърди, че проблеми с конструкцията на съоръжението няма, но ще се направя цялостно обследване на моста и ще бъде направен стандартен ремонт – почистване на арматурата, ще се измаже и ще се осигури отводняване на дъждовните води.

Кметът Здравко Димитров коментира още, че в момента се правят огледи за компрометирани участъци и по булевардите, които ще бъдат запълнени своевременно, като за целта са отпуснати необходимите средства.

ВИЖ ОЩЕ :  „Цвете на пътя“ - Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

 

Новини от Пловдив

„Цвете на пътя“ – Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатив

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“ Стартът и бе даден символично точно в 08 часа и 03...

Още новини от Пловдив