20 C
Пловдив
16 април, 2021

За 20 дни 13 души са паднали по невнимание в в Пловдив

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Само за последните три седмици са станали няколко опасни инцидента на с подхлъзване и падане на хора в студените води. За това алармира директорът на ОП „” инж. . 13 души са били спасени благодарение на бързата намеса на общинска охрана или притекли се на помощ граждани. За щастие всички пострадали са се разминали само с леко измръзване и уплаха.

„Искаме да изострим вниманието на пловдивчани и гости на града, че трябва да бъдат внимателни, когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Молим ги да не си правят опасни селфита на ръба на чашата на водното съоръжение, нито да се разхождат в опасна близост до водата“, призова Димитър Палашев.

Той разказа и за инцидентите, които са станали само през този месец. На 5 декември в района на кулата момче от група младежи се подхлъзва и пада във водата. Дежурният охранител го изважда с пояс и въже. Пак двама младежи на 11 декември, в ранния следобед, се подхлъзват и падат във водата и отново са спасени от служителите на общината.

Същият ден към 17:20 ч. жена пада във водата, точно срещу трибуните. Граждани и дежурният охранител отново успяват да предотвратят удавяне. На 12 декември жена, в опита си да извади топката на кучето си от водата, се подхлъзва и пада в нея. Съпругът й скача след нея, за да я спасява, но поради ниските температури и двамата не успяват да доплуват до брега.

Дежурният охранител от „Общинска охрана“ ги изважда като им помага с пояс и въже. На следващия ден около 13:45 ч. момче и момиче с куче падат във водата и отново са извадени с пояс и въже от общинските охранители и граждани. Три инцидента има и на 15 декември. Към 15 часа жена пада във водата, но бързо бива извадена от съпруга й. Половин час по-късно младеж на 750-тия метър на Гребния канал пада във водата и отново е изваден от охраната. Към 16:30 ч. група от трима се разхождат, когато единият се подхлъзва и пада във водата.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.
ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Той отново е спасен, благодарение на бързата намеса на приятелите си и дежурния охранител. Последният е на 18 декември с две сестри близначки, които падат във водата и също са спасени, благодарение на служители на „Общинска охрана“.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив