Изграждане на бусленти на 7-8 възлови кръстовища

Община Пловдив предвижда изграждане на бусленти на 7-8 възлови кръстовища в Пловдив. Това съобщи днес кметът . Идеята ще залегне в новия план за организация на движението, който трябва да бъде приет до края на годината.

„Така автобусите ще преминават по начин, който да не се влияе от трафика. Целта ни е да направим бърз, удобен, евтин и предпочитан за придвижване градски транспорт.“

, заяви кметът.

В момента не се предвижда повишаване на цената на билети и карти, която се заплаща от гражданите. Общо с 1,5 милиона лева са повече компенсациите на превозвачите в сравнение с миналата година, като 1 милион са осигурени от бюджета на Пловдив.

В момента се събира информация, прави се анализ на ситуацията и възможностите за изпълнение. В Община Пловдив са обсъдени всички предложения на граждани и сдружения, включително за въвеждане на еднопосочно движение по улиците в повече райони на Пловдив, като фокусът ще бъде върху район Южен.

След това ще бъде направено обществено и новият план ще бъде гласуван от Общинския съвет. Всеки, който има предложения, то може да ги подава към администрацията за разглеждане.

Плавен ще бъде и преходът от кондукторно към безкондукторно закупуване на билети по линиите на градския транспорт.

„Миналата седмица направихме опит в една линия на градския транспорт да няма кондуктори. По отношение на закупуването на билети чрез устройствата предизвикателствата все още са доста големи“,

посочи още кметът Иван Тотев.