изложба на Юрий Калоферов Пловдив, Изложба на Юрий Калоферов
изложба на Юрий Калоферов Пловдив, Изложба на Юрий Калоферов
Новини ПловдивСъбития

Изложба на Юрий Калоферов

830Прегледа

Живописецът Юрий Калоферов ще представи повече от 50 творби в самостоятелната си „Цвят и настроение“ през празничния месец декември в Градската художествена галерия  (постоянна експозиция на Енчо Пиронков, ул. „Васил Кънчев“ № 1 в Стария град).

Откриването е на 3 декември от 17.30 ч., а проявата е част от културната програма на КЦМ 2000 Груп – един от най-големите меценати в страната. Изложбата ще може да се види до 3 януари 2020 г., а входът е свободен.

изложба на Юрий Калоферов Пловдив, Изложба на Юрий Калоферов

Юрий Калоферов  е роден на 18 март 1954 г. в гр. Пловдив. Завършва Художествената гимназия в Казанлък (1973 г.) Член е на Съюза на българските художници, както и на Международната асоциация за пластични изкуства (AIAP) към ЮНЕСКО.

Работи в различните жанрове на живописта – пейзажи, портрети, фигурални композиции и др. Живописта му е пастьозна, предимно в топли гами, изразена чрез ярък собствен художествен почерк.

Изявява се в няколко самостоятелни изложби (1983-1997 г.).

През 1997 г. прави две самостоятелни изложби в Стария Пловдив  – в Балабанова къща и в Галерия „Възраждане”.

Участва в общи художествени изложби в галерия „Ромфея”, Пловдив; галерия „Възраждане”, Пловдив;  във Варна;  ДПХ “Гладстон”, Пловдив;

Международен панаир на изкуството, Пловдив (1997-1998 г.).

Взима участие в пленерите по живопис в Боженци, Гела, Охрид , Македония, (2005 г.) и др.

Представя свои произведения на постоянно изложение на картини в галерия Културната градина „Уокър” в Манхатън, САЩ (2001 г.).

Негови творби са притежание на колекционери от страната и чужбина: Галерия „Класици на изобразителното изкуство”, Пловдив; КЦМ 2000 Груп, колекции в Австрия, Белгия, Германия, Испания, Италия, Израел, Китай, Франция, Швейцария, Япония, САЩ (Тексас, Ню Йорк, Манхатън).

Живее и работи в Пловдив.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар