20 C
Пловдив
16 април, 2021

Картотекираните спортисти в индивидуалните дисциплини подновяват тренировки от утре

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Младите картотекирани състезатели в индивидуалните дисциплини от могат да подновят тренировките си от утре. Това съобщи ръководителят на Общински кризисен щаб д-р , който издава указание, позоваващо се на заповед № РД-01-718/18.12.2020 г. на министъра на здравеопазването проф. . С нея се променя и допълва заповедта от 25 ноември в т. 9, в която се обръща внимание именно на професионалния спорт. „Преустановява се провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер при колективните спортове за лица под 18 годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика“, гласи промяната.

„Това е позитивна новина за младите спортисти, тъй като повечето активно трениращи са картотекирани към съответните федерации и получават правото да подновят . Разбира се, това ще става при стриктно спазване на противоепидемичните и съблюдаването на необходимата дистанция“, коментира указанието си д-р Калинов.

Припомняме, че съгласно предишната заповед на министър Ангелов, бяха преустанови всякакви спортни прояви от състезателен и тренировъчен характер за лица под 18 години, с изключение на международните състезания.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив