fbpx
20 C
Пловдив
21 януари, 2021

Кичука празнуват безопасността на движението и чистота на града!

Вижте още

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Регионалният природонаучен музей подарява минерал на всеки малчуган до 7 г. възраст, посетил музея през уикенда

На 23 и 24 януари (събота и неделя) Регионалният природонаучен музей – Пловдив отново ще предостави безплатен вход за...

Пловдивска област е извън червената зона, намаляват се леглата в ковид отделенията

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание...

Последвай ни

16,221ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Утре, 6 август от 18.00 часа на детската площадка по срещу парк „Белите брези“(Точното място е: детската площадка по срещу парк „Белите брези“, ул. „Лазо Войвода“ и „Скопие“) ще се проведе второто събитие от съвместната инициатива „Пловдив – по-чист и по-безопасен град, който изграждаме заедно”.

Миналата седмица тя се осъществи в район „Тракия“, а целта на инициативата е създаване на навици и отношение у подрастващите към Пловдив, за да живеят в по-добри, чисти и красиви градове, с по-малко трафик и инциденти.

Организаторите отново са приготвили много забавни и интересни игри, а главен инспектор Ботьо Гиргинов ще покаже на децата и ще ги научи на неща, свързани с пътната безопасност, правилното пресичане и каране на велосипеди и тротинетки, както и спазване на правилата за движение по пътищата.

Младежите от сдружение BG Бъди активен са подготвили много разнообразни състезания, свързани с опазване чистотата на околната среда и разделното събиране на отпадъци със специални награди за най-активните деца.

Община Пловдив и район „“ са осигурили допълнително музикална програма и изненади.
През настоящата година администрацията в лицето на ОП „Организация и контрол на транспорта“ обнови трите детски площадки по безопасност на движението, като възстанови счупените светофари, знаци и маркировка в районите „Тракия“, „“ и „Северен“. Последната изброена в момента се ремонтира изцяло, като е положен нов асфалт, маркировка, предстои да бъдат поставена чисто нова светофарна уредба, пейки и озеленяване.

ВИЖ ОЩЕ :  Започна масовото изследване на учителите с антигенни тестове в Пловдив

Отправяме специална покана към децата да се забавляваме заедно по време на лятната ваканция.
Заповядайте.

Новини от Пловдив

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие. Регистрираните в Националната информационна система случаи са общо 19717. От...

Още новини от Пловдив