, Ден 2 : Кметът на Северен удържа на думата си – подари 40 нови фиданки!
Новини Пловдив

Ден 2 : Кметът на Северен удържа на думата си – подари 40 нови фиданки!

Подписката събра над 1000 поддръжници за един ден!

1.54KПрегледа

Ден втори от борбата за парка зад хотел Санкт Петербург в район “Северен” на Пловдив.
Още сутринта инициативният комитет е имал среща с кмета на района.  и предоставил документи, показващи колко и кои дървета са били разрешени за отсичане. Също така както обеща вчера на протеста,  е предоставил и 40 фиданки, които да бъдат засадени на мястото на отсечената растителност. Районният кмет обещал подкрепа на протестиращите, като заяви че предприема действия за внасяне на предложение до Общинския съвет, което предвижда Община Пловдив да закупи 16-те декара и те да бъдат превърнати в парк.

Междувременно в парка Пловдивски общински инспекторат е започнал проверка. Проверка на еколозите установила, че заповедта не е спазена и са отсечени повече дървета. Вижте видеото :

 

По-късно започна и засаждането на фиданките. Д-р Веселка Христамян от “Да, България” отново беше на мястото на събитието заедно с още 2-3 млади дами, които се включиха в подписката.

От Под Тепето съобщават, че :

Още в сряда – 13 март, преди началото на сесията на Общински съвет, зам.-председателят Пепа Деведжиева (РФ), която също е обещала съдействие, да внесе искането на протестиращите и тяхната подписка.

Председателят на Инициативния комитет на протестиращите Асен Костов заяви, че са удовлетворени от предприетите от администрацията действия, като припомни, че жителите от квартала очакват среща с кмета на Пловдив Иван Тотев. Протестиращите дават срок от една седмица за изпълнение на поставените от тях искания.

 

Разгледайте и галерията със снимки от днес :

 

Всеки ден от 9 часа сутринта на място в парка ще има хора, които ще събират подписи на всички, които подкрепят инициативата.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар