20 C
Пловдив
16 април, 2021

Кметът на получи награда за отличен социален диалог

Вижте още

Последвай ни

17,710FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Кметът Здравко Димитров беше удостоен с Грамота за отлично партньорство и социален диалог от Синдикат „“ към КТ „Подкрепа“. Наградата му бе връчена от председателя на Регионален синдикат „Образование“ в Цило Нейчев в присъствието на председателя на синдикален регионален съюз „Подкрепа“ в Пловдив Атанас Кръстев, неговия заместник адв. Христо Даскалов и председателя на синдикална организация на КТ „Подкрепа“ в Община Пловдив Красимир Христов.

Наградата се връчва само на трима кметове в страната по решение на Националното ръководство на КТ „Подкрепа“.

Един от мотивите за наградата в новия управленски мандат е поставянето на силен акцент на работата със синдикатите и възстановяване на социалния диалог в интерес на работещите системата на общината – звена, предприятия и делегирани дейности, подчерта в изказването си Атанас Кръстев.

„Един от най-важните ми приоритети като кмет е подобряване и модернизиране на общинската образователна и решаване на проблема с недостига на места. Изграждането на нови , ясли и , пряко влияе върху работата на учителите – те работят в модерна, комфортна и  спокойна среда“, заяви Здравко Димитров при получаване на наградата.

Той допълни, че в момента се работи по изграждането и разширението на шест нови детски градини. През ноември Община Пловдив защити пред правителството финансирането на още шест проекта за нови сгради – за едно и пет детски градини на обща стойност 15 млн. лв., чието изграждане ще започне през тази година.

„Община Пловдив провежда последователна политика за подкрепа на общинското образование чрез различни програми с цел подобряване условията за обучение на децата и работата на учителите“, коментира зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.
Работи се в тригодишна рамка 2020 – 2022 г., която включва различни дейности, сред които Програма за облагородяване дворовете и спортните площадки на  учебните заведения, Програма „Въвеждане на Монтесори педагогика“, дигитализация на учебния процес.

ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.
ВИЖ ОЩЕ :  Част от изкуствените езера в Цар-Симеоновата градина вече са пълни с вода и работят.

За 2020 г. от бюджета на Община Пловдив бяха  отделени 400 000 лева за облагородяване на училищата и отделно още 200 000 лева за детските градини. Одобрени за финансиране са 13 и 28 детски градини с 42 площадки.

За провеждане на Монтесори педагогика в училищата и детските градини в Пловдив бяха отделени 250 000 лв. за миналата година. В нея се обучават общо 1400 деца, в 8 детски градини, 2 детски ясли и 4 училища, с над 200 обучени педагози.

Дигитализацията на учебния процес е в размер на 300 000 лв. Подпрограмата за „Модернизация на учебния процес в общинските училища“ цели подпомагане на училищата за закупуване на съвременни технологични средства и специализирано оборудване на кабинети за въвеждане в употреба на т. нар. „облачни“ технологии и платформи. За периода от 2013 до 2020 г., от общинския бюджет са инвестирани 1 154 027 лв., като с тях са закупени интерактивни дъски, лаптопи, мултимедийни проектори, лицензи за образователен софтуер, очила за виртуална реалност, таблети и активиране на облачната технология G SuiteforEducation.

Формирани са и дуални паралелки, за което са отделени 50 000 лв. Благодарение на тази програма и активност на Община Пловдив в момента има общо 33 дуални паралелки в 9 гимназии в Пловдив.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив