fbpx
20 C
Пловдив
18 януари, 2021

Кметът на Пловдив получи награда за отличен социален диалог

Вижте още

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село , че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Частично облекчават мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение  Заповед №...

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие.

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие. Регистрирани в Националната информационна система са...

Последвай ни

16,200ФеновеХаресва ми
4,190АбонатаАбонирайте се
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Кметът беше удостоен с Грамота за отлично партньорство и социален диалог от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Наградата му бе връчена от председателя на Регионален синдикат „Образование“ в Пловдив Цило Нейчев в присъствието на председателя на синдикален регионален съюз „Подкрепа“ в Пловдив Атанас Кръстев, неговия заместник адв. Христо Даскалов и председателя на синдикална организация на КТ „Подкрепа“ в Община Пловдив Красимир Христов.

Наградата се връчва само на трима кметове в страната по решение на Националното ръководство на КТ „Подкрепа“.

Един от мотивите за наградата в новия управленски мандат е поставянето на силен акцент на работата със синдикатите и възстановяване на социалния диалог в интерес на работещите системата на общината – звена, предприятия и делегирани дейности, подчерта в изказването си Атанас Кръстев.

„Един от най-важните ми приоритети като кмет е подобряване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура и решаване на проблема с недостига на места. Изграждането на нови детски градини, ясли и училища, пряко влияе върху работата на учителите – те работят в модерна, комфортна и  спокойна среда“, заяви Здравко Димитров при получаване на наградата.

Той допълни, че в момента се работи по изграждането и разширението на шест нови детски градини. През ноември Община Пловдив защити пред правителството финансирането на още шест проекта за нови сгради – за едно училище и пет детски градини на обща стойност 15 млн. лв., чието изграждане ще започне през тази година.

„Община Пловдив провежда последователна политика за подкрепа на общинското образование чрез различни програми с цел подобряване условията за обучение на децата и работата на учителите“, коментира зам.-кметът по образование .
Работи се в тригодишна рамка 2020 – 2022 г., която включва различни дейности, сред които Програма за облагородяване дворовете и спортните площадки на  учебните заведения, Програма „Въвеждане на Монтесори педагогика“, дигитализация на учебния процес.

ВИЖ ОЩЕ :  Частично облекчават мерките в Пловдив

За 2020 г. от бюджета на Община Пловдив бяха  отделени 400 000 лева за облагородяване на училищата и отделно още 200 000 лева за детските градини. Одобрени за финансиране са 13 училища и 28 детски градини с 42 площадки.

ВИЖ ОЩЕ :  Частично облекчават мерките в Пловдив

За провеждане на Монтесори педагогика в училищата и детските градини в Пловдив бяха отделени 250 000 лв. за миналата година. В нея се обучават общо 1400 деца, в 8 детски градини, 2 детски ясли и 4 училища, с над 200 обучени педагози.

Дигитализацията на учебния процес е в размер на 300 000 лв. Подпрограмата за „Модернизация на учебния процес в общинските училища“ цели подпомагане на училищата за закупуване на съвременни технологични средства и специализирано оборудване на кабинети за въвеждане в употреба на т. нар. „облачни“ технологии и платформи. За периода от 2013 до 2020 г., от общинския бюджет са инвестирани 1 154 027 лв., като с тях са закупени интерактивни дъски, лаптопи, мултимедийни проектори, лицензи за образователен софтуер, очила за виртуална реалност, таблети и активиране на облачната технология G SuiteforEducation.

Формирани са и дуални паралелки, за което са отделени 50 000 лв. Благодарение на тази програма и активност на Община Пловдив в момента има общо 33 дуални паралелки в 9 гимназии в Пловдив.

Новини от Пловдив

Каназирева: Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане, държавата ще помогне за изграждането на нов водопровод

Областният управител Дани Каназирева заяви пред жителите на село Брестовица, че имат пълната й подкрепа при разрешаването на проблема...

Още новини от Пловдив