Коледен концерт на „Жарава“ на 23.12.2019 пред общината

Коледен концерт на „Жарава“ на 23.12.2019 пред общината

В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници Община организира на площад „Стефан Стамболов“ поредица от концерти на любими пловдивски изпълнители, с които да зарадва пловдивчани и гости на града.

Първият от тях е на 23.12.2019, понеделник,

от 17:00 ч. На открита сцена ще започне празничен Коледен на Студентска формация „Жарава“.*
Студентска Музикална Формация „Жарава“ създадена като представителна към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.  Съставът е от студенти, изучаващи специалност „Музика и Поп и джаз“ към Педагогическия факултет на ПУ. Техен художествен ръководител и ментор е прославеният български музикант Владимир Величков.

Студентите на Пловдивския университет от специалност „Музика“ сформираха първата университетска група преди няколко години и оттогава многократно оглавяват световната класация ТОП 40 за етномузика ETHNOCLOUD, базирана в Торонто, Канада, която представлява над 90 000 артисти и групи от 151 държави по целия свят. Класирането се осъществява на база гледания и харесвания, като „Жарава“ е под №1 в глобалната класация вече няколко пъти. Миналият месец, „Жарава“ отново оглави класацията.

„Жарава“ обединява съвременната музика с българския фолклор по лек и елегантен начин, така че да подтикне младото поколение да се върне обратно към корените си. С изпълненията си момчетата и момичетата съчетават фънк, джаз, поп с български фолклорни инструменти и гласове. Кавал, тъпан, клавир, гайда и барабани обогатяват модерната музика, а гласовете на трите певици ще ви накарат да настръхнете.

Магията на българския фолклор пленява българи и чужденци от столетия. Той е част от визитната картичка на България пред света, а мотиви от различни песни, са използвани от редица известни музиканти от цял свят в техни произведения. По този начин, фолклорът преживява нещо като ренесанс и става разпознаваем и харесван от по-широка аудитория, към която се присъединяват и много млади хора.

През 2018 година, „Жарава“ гостуваха на престижния международен фестивал „Петро джаз“ в Санкт Петербург, където предизвикаха невиждан фурор и огромен интерес от страна на руските медии.
Само преди дни, те участваха и в музикалната програма на невероятната боксова гала в зала „Колодрума“ в Пловдив, където Тервел Пулев спечели интернационалния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук