, Концерт 55 години АМТИИ
, Концерт 55 години АМТИИ
Новини ПловдивСъбития

Концерт 55 години АМТИИ

dav

АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ отбелязва 24 май и своята 55-годишнина с тържествен концерт и изложба

1.01KПрегледа

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ ще отбележи своята-годишнина с и тържествен на 24 май в Градския дом на културата „Борис Христов“. В последните години Академията по традиция изнася за гражданите и гостите на Пловдив голям спектакъл по случай празника на българската просвета и култура и славянската писменост, но през настоящата 2019 събитието съвпада с юбилея на висшето училище по изкуствата.

Академичният камерен хор „Гаудеамус“ с диригент доц. д-р Весела Гелева ще изправи на крака залата в 19 часа с химна на Република България и „Върви народе възродени“. Следват изпълнения на вокалната формация Пробелканто“, съставена от студенти по класическо пеене на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и с главен художествен ръководител доц. д-р Пламен Първанов;  „Борислав Ясенов квартет“ и Академичния народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев. Пред зрителите ще се представят Академичният народен оркестър с главен художествен ръководител проф. академик Милчо Василев под диригентството на доц. д-р Владимир Владимиров, както и Академичният народен ансамбъл с главен художествен ръководител проф. акад. Милчо Василев и хореограф гл. ас. д-р Стефан Йорданов. На сцената ще излезе и солистката примабалерина на Софийската опера и балет Памела Пандова, възпитаничка на .

Преди тържествения концерт от 18 часа във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“ ще се открие изложбата „Преподаватели и студенти“ на факултет „Изобразителни изкуства“. Това е третото издание на станалата вече традиционна годишна изложба, обединяваща творци от всички бакалавърски и магистърски програми във факултета. За първи път тази година стартира за студентска работа. Жури, съставено от водещи преподаватели, ще открои най-добрите постижения  от всяка специалност и те ще бъдат отпечатани на пощенски картички, като по този начин ще придобият филателна стойност.

Коментари

Забелязано в Пловдив
Забелязано в Пловдив предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Вашият коментар