fbpx
Начло Новини Пловдив Готова е идейната концепция на стадиона на Лаута, Общината започва подготовка на...

Готова е идейната концепция на стадиона на Лаута, Общината започва подготовка на тръжните книжа

Кметът ще посрещне „“ Пловдив и Националната Купа на България в гербовата зала на Община Пловдив в понеделник, в 20 часа. Преди това черно-белите фенове и футболистите на отбора ще се съберат на клубния стадион в парк „“, от където ще се отправят на шествие към площад „Стефан Стамболов“.
„Стана традиция да празнуваме спечелването на отличия заедно с елитните пловдивски клубове, надявам се, че и в понеделник ще има празнична атмосфера“, заяви кметът Здравко Димитров. Той поясни, че програмата може да бъде нарушена единствено от забрани заради увеличаващите се случаи.

В същото време стана ясно, че идейната концепция за реконструкцията на стадион „Локомотив“ вече е внесена в Община Пловдив. „Предстои на нейна база да изработим техническото задание, като заедно с това ще се подготви и тръжната документация. Обществената поръчка за реконструкцията на стадион „Локомотив“ също ще бъде подадена за предварителен контрол в АОП и може да бъде избрана, което ще забави обявяването на поръчката с около 2 седмици“. Това коментира заместник-кметът .

Ако обаче поръчката не бъде избрана за предварителен контрол, Община Пловдив ще има готовност да я обяви на страницата на АОП. Линейният график след това е същият като при процедурата при стадион „Христо Ботев“ – 30 работни дни за получаване на оферти, приблизително същият срок за работа на комисиите по документите в зависимост от броя оферирали, като успоредно с това ще върви и изборът на строителен надзор.