Голямо количество мъртва риба в река Марица, Пловдив

Сигнал за голямо количество мъртва риба в река при моста на квартал Полатово на е по лучен тази сутрин на тел. 112. Веднага са уведомени , РИОСВ, , Областната дирекция за безопасност на храните в . Това съобщи областният управител , която заедно с представители от всички иснституци извършиха спешна проверка на мястото.

Към момента е установено, че източникът на замърсяването на реката е от района на Пазарджик като по течението на реката е стигнало и до района на Пловдив.

мъртва риба,мъртва риба в река Марица,мъртва риба Пловдив,река марица Пловдив,112 Пловдив, Голямо количество мъртва риба в река Марица, ПловдивПо случая е сезирана прокуратурата и в двете области и е образувано досъдебно производство. Органите на реда охраняват засегнатите зони. Взети са проби като първите резултати от бързите тестове се очакват в късния следобед.

мъртва риба,мъртва риба в река Марица,мъртва риба Пловдив,река марица Пловдив,112 Пловдив, Голямо количество мъртва риба в река Марица, Пловдив„Първоначалните данни говорят за токсично отравяне, затова и предприетити мерки са много сериозни. Изпратили сме съобщения до общините Пловдив и Първомай за да информират и предупредят населението да избягва консумацията на риба от река Марица, както и да ограничи достъпа на хора и животни до водата до изясняване на причините и естеството на замърсяването“ , коментира Каназирева. По думите й подадена е информация към ВиК –Пловдив да се следи качеството на питейната вода и ако е необходимо да се вземат проби от водоизточниците до изясняване на случая.
.