fbpx
20 C
Пловдив
4 март, 2021

Лекари от общинската болница „Св. Мина“ отстраниха 6-килограмова киста при операция на 65-годишна жена

Вижте още

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Със заповед на кмета на Община Здравко Димитров се определят временни места по райони за поставяне на агитационни...

Кампания за подпомагане кастрацията на домашни кучета и котки

От днес- 1 март - стартира инициатива, с която Община Пловдив ще поощри собствениците на домашни и котки,...

Последвай ни

16,823ФеновеХаресва ми
4,230АбонатаАбонирайте се
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Киста по-голяма от волейболна топка отстраниха лекарите от акушер-гинекологичното отделение в общинската болница „“.

Кина Дюлгерова, която е на 65 г., от Мадан, постъпва в отделението с оплаквания за бързо напълняване. В рамките на месец и половина жената е качила 6 килограма, главно в областта на корема. Пациентката изпитва още затруднено дишане и дискомфорт при хранене.

При прегледа д-р Кунчев установява огромна формация в корема и малкия таз с ограничена подвижност и гладка повърхност. „Надявахме се, че в най-добрия случай това е киста. По-лошият сценарий беше да е злокачествено заболяване“, коментира д-р Кунчев. Той е трето поколение акушер-гинеколог и споделя, че дядо му и баща му, както и той самият, много рядко са срещали в практика си подобни случай.

При направената операция лекарският екип установява, че кистата тежи около 6 кг. и е с диаметър 30 см. За радост образованието се оказва доброкачествено и е отстранено. Пациентката е добре, но остава под лекарско наблюдение.

Кина Дюлгерова горещо благодари на екипа на АГО към МБАЛ „Св. Мина“ в лицето на д-р Христо Кунчев, д-р Жаклин Апиосян, д-р Динко Господинов и операционна акушерка Мари Дедеян.

Д-р Христо Кунчев отправи призив към жените да посещават редовно АГ-специалисти и да не отлагат прегледи, защото всяко заболяване установено навреме се лекува много по-бързо. „Още по-бдителни трябва да бъдат жените в менопауза или след менопауза, за които е препоръчително да посещават гинеколог два пъти годишни, дори и да нямат симптоматика“, допълва още той.

ВИЖ ОЩЕ :  Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Д-р Христо Кунчев е началник на отделение АГО МБАЛ „Св. Мина“ – гр. с 27 годишен стаж. Завършва медицина през 1997 г. в Медицинския университет . Придобива специалност „Акушерство, гинекология и репродуктивна медицина“ в София през 2005 г.

ВИЖ ОЩЕ :  Определени са местатата за агитационни материали в Пловдив

Новини от Пловдив

Каназирева за Белащица : Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне

"Фирмата има нормативно установено право да иска удължаване, а друг е въпросът дали ще се допусне. Все пак живеем...

Още новини от Пловдив