20 C
Пловдив
20 април, 2021

Мобилна автоматична станция за измерване качеството на въздуха в район „Източен“

Вижте още

Последвай ни

17,735FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

Представители на ( – Пловдив) и Регионалната лаборатория – Пловдив към извършиха незабавна в района на разразилия се , обхванал бивши складови помещения на „СМК“ в пловдивския район „Източен“.

Първоначално експертите извършваха замервания с мобилен апарат GASMET, с който проследиха стойностите на 26 показателя, а именно: азотни и серни оксиди, въглероден диоксид, въглероден оксид, метан, амоняк, хлороводород, толуен, формалдехид, флуороводород, фенол, метилмеркаптан, флоран, стирен, пропан, хлороформ, фозген, бензен, серовъглерод, циановодород и други.

В следобедните часове на място е позиционирана и мобилна автоматична станция (МАС), която ще позволи много по-точни измервания. Тя вече е разположена в двора на СУ „Пенчо Славейков“, кв. „Източен“ и ще остане там едно цяло денонощие (до 16 часа на следващия ден), а при необходимост и повече. МАС има възможност за 24-часово непрекъснато онлайн следене на показателите на въздуха. Първите резултати от замерванията ще са известни в късния следобед на утрешния ден и обществеността ще бъде информирана незабавно за тях чрез сайта на институцията и чрез медиите.

РИОСВ-Пловдив препоръчва на живущите в района граждани да избягват дейности на открито, да затворят прозорците на жилищата си и да не пускат малки деца и навън, докато ситуацията не се нормализира окончателно и пожарът бъде напълно овладян.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

 

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив