20 C
Пловдив
16 април, 2021

Отново обещания за изграждането на подлеза „Модър-Царевец“

Вижте още

Последвай ни

17,709FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на като репортер и редактор от края на 2019г.

Строежът на пробива „Модър-Царевец“ може да стартира до края на годината. Това стана ясно след среща на кмета и ресорния заместник-кмет . Двамата направиха преглед на целия набор от документи, които са необходими, за да започне изграждането на обекта. Единствено все още се очаква съгласувателно становище от .

„Имаме уверението на екипа на генералния директор инж. Красимир Папукчийски, че следващата седмица ще получим тяхното становище и веднага ще пуснем комплекта документи за издаване на разрешение за строеж. Чакаме само този документ, който е важен, защото в обекта има и държавна собственост. Напълно реално е строителните дейности по връзката да бъдат стартирани още преди “, обясни Райчев.

„Връзката  „Модър-Царевец“ е много важна за града като  част от вътрешния ринг на Пловдив, който е един от приоритетите ни в този мандат. Ангажиран съм с този проект още от времето, когато бях районен кмет на „Западен“, радвам се, че след повече от 10 години нещата най-после са на път да се случат“, коментира

viber_изображение_2020-12-11_12-49-12

Здравко Димитров.

Съоръжението ще бъде пряка пътна връзка между районите „Западен“ и „Южен“. Проектът  включва  не само подлез под жп линията, но и удвояване на двете улици –  „Модър”  до Коматевско шосе  и „Царевец” до бул. „”.   Идеята е строителите да започнат разширението на ул. „Модър” от страна на Транспортна болница.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла

Кметът Здравко Димитров обяви преди няколко месеца, че е п

оискал държавно за три от големите проекти на Пловдив през държавния за 2021 година на обща стойност от 20 млн. лв. Това са проектите за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ и двете отсечки на улица „Царевец – от „Хаджи Димитър“ до „Свобода“. Другият проект е  пробивът под Водната палата.

ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив