Кметът Здравко Димитров връчи наградите на 10-тия конкурс „Народните будители и аз“

Милка Воденичарова и Георги Спахиев от Хаджидимово си поделиха първата награда за мултимедийна презентация в 10-тото издание на конкурса за индивидуално творчество „Народните будители и аз“, на тема „По пътя на българската свобода“.Наградите им бяха връчени лично от кмета на Пловдив , който е партньор на проекта от самото му създаване.

„За мен е удоволствие да приветствам участниците поредното издание на проекта за индивидуално творчество „Народните будители и аз”. Преди 10 години доцент Кирчо Атанасов дойде при мен като районен кмет на „Западен“ с тази идея и само за 2 минути се разбрахме да я реализираме. Проектът започна между класове, премина през междуучилищен, градски и национален, за да отбележим тази година първото международно участие в него и да поздравим гостите ни от Република Молдова и Република Северна Македония. Желая ви успехи и безоблачно лято“, заяви кметът Димитров на церемонията.

Най-масово бе участието в категория „Изобразително изкуство“, където бяха представени 76 творби за народните будители, а в раздел литература участваха 43 произведения. Авторитетното жури, ръководено от акад. Марин Кадиев се затрудни с определянето на победителите и във всяка категория даде по повече от едно първо място.

Тази година в проекта участват 29 училища от 10 области, представители на Република Молдова и Република Северна Македония, като представените творби са общо 159.