20 C
Пловдив
19 април, 2021

Нови коледни елхи и празнични светлини по Малката Главна и в квартал „Капана“

Вижте още

Последвай ни

17,730FansLike
4,250SubscribersSubscribe
Avatar
Милена Христоваhttps://zabeliazanovplovdiv.com
Милена е част от екипа на Забелязано в Пловдив като репортер и редактор от края на 2019г.

С красиви играчки и гирлянди бяха украсени три нови елхи по ул. „Райко Даскалов“ до . По Малката главна и в квартал „Капана“ се монтира и празнично осветление. Трите елхи са от организатора на „Капана фест“ Никола Сивков, както коледните гирлянди и богатата по тях. Останалата е осигурена от Община и район „Централен“.

„Капана Фест“ подарява коледна магия за празниците със своята украса. Организаторите направиха всичко възможно да оставят безвъзмездно по-голямата част от предвидената украса за улиците „Райко Даскалов“, „Златарска“ и „Хр. Дюкмеджиев“. „Това е жест към всички съмишленици и призив към всички : Нека бъдем по-добри и да правим позитивни дела не само на думи, и не само по празници. Надяваме се да проумеем значението на думата ЗАЕДНО и да започнем да го прилагаме. Надежда има и винаги ще има“. Това заяви Никола Сивков и пожела на всички весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

„Решението да обогатим коледната украса на тези любими за пловдивчани места е на Общинския кризисен щаб, след като заради засилените противоепидемични срещу коронавируса се наложи традиционният коледен базар „Капана“ да бъде отменен“, коментира заместник-кметът на общината .

Самият той, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев и изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев се включиха в организацията на украсата.

„Всички заедно – общински институции и граждани, се погрижихме за празниците да създадем по-приятна атмосфера по Главната и в „Капана“. Макар че заради пандемията тази да е по-различна, се надяваме да запазим пловдивския коледен дух“, каза Георги Стаменов.

ВИЖ ОЩЕ :  Откриват „зелена класна стая“ в район Източен
ВИЖ ОЩЕ :  Здравко Димитров инспектира ремонта Околовръстното шосе

Коледни играчки и гирлянди е подарило и семейство Четрафилови. Собственици на заведения, магазини и ателиета в творческия квартал са се ангажирали да запалят празничните светлинки. За благодарност ще им подарят одеяла с логото на „Пловдив 2019“, за да топлят клиентите, когато заведенията отново отворят врати.

Служители на общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“ и на район „Централен“ също участваха в инициативата. На място със своите автовишки бяха и екипи на „Организация и контрол на транспорта“.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Откриват „зелена класна стая“ в район Източен

„Зелената класна стая“ в начално училище „П. Р. Славейков“ вече е напълно готова, съобщи кметът на район „Източен“ Иван...

Още новини от Пловдив