20 C
Пловдив
15 април, 2021

Нови правила за прием в детски градини и ясли за 2021 година

Вижте още

Последвай ни

17,705FansLike
4,240SubscribersSubscribe
Avatar
Забелязано в Пловдивhttp://zabeliazanovplovdiv.com
Забелязано в предлага на пловдивчани новините и събитията, които са близо до тях, които пряко ги вълнуват и които те биха искали да съобщят на съгражданите си. При нас водещото е опитът от първо лице, независимото мнение и всички граждани, които искат да дадат гласност на забелязаното от тях.

Община оптимизира правилата за прием в детските градини и ясли. Това се случва, след като в края на 2020 година -Пловдив прие изменения и допълнения в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските и . Промяната ще влезе в сила още с първото за годината текущо класиране за прием на 26.01.2021г.

Промените са отразени в новото Приложение №2 – Критерии за класиране, точки за тях и документи, които доказват съответните критерии, на сайта dz-priem.plovdiv.bg, сектор „Нормативни документи“ – http://dz-priem.plovdiv.bg/regulatories.

Според измененията нов критерий дава предимство на децата, които имат един и същ постоянен и настоящ адрес. Въвеждат се и:

  • промени в документите за доказване на критериите, които ще се проверяват служебно;
  • приемане на заверени с квалифицирани електронни подписи документи;
  • възможност за приемане на електронни документи и др.

При подаване на заявленията за кандидатстване родителите ще трябва да въвеждат допълнително данните за другите деца от семейството за проверка за изпълнение на условията по-ранен етап, а не при записването. Родителите, които вече имат подадени заявления, ще получат писма с указания на електронните си пощи, за да подадат нови заявления, след актуализирането на електронната система. Информацията ще бъде публикувана и като новина на интернет страницата на системата.

Свободните места за следващото класиране ще бъдат обявени до 18.01.2021 г.. Срокът за кандидатстване е 24.01.2021 г. за родителите, които изпращат онлайн заявления за кандидатстване на децата. За тези, които подават документи на място в желаната от тях детската градина или ясла, срокът е 21.01.2021 г.

ВИЖ ОЩЕ :  Предстои въвеждането на Монтесори педагогиката и в още една ясла
ВИЖ ОЩЕ :  Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Началото на кандидатстването за първа възрастова група за новата 2021/2022 (за родените през 2018 година деца) ще стартира след 19.03.2021 г., когато е срокът за обявяване на свободните места за първото основно класиране на 13.05.2021 г.

Напомняме на родителите, че по-ранното кандидатстване не носи предимство – важно е само да бъдат спазвани крайните срокове за подаване на заявление.

- Реклама -
- Реклама -
- Реклама -Tomov Plaza

Новини от Пловдив

Затварят част от ул. „Брезовска“, въвеждат двупосочно движение по ул. „Васил Левски“

Временна организация на движението се въвежда на ул. „Брезовска“ от 15 април до 15 юни, информират от ОП „Организация...

Още новини от Пловдив