Областният управител Дани Каназирева присъства на откриването на новата учебна година в Хуманитарната гимназия, АМТИИ и Медицинския университет

На гимназистите и студентите пожела здраве, вдъхновение и успехи

Тържественото откриване на учебната 2020/2021 г. в Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ събра на площад „11-ти май“- пред сградата на училището, новоприетите ученици и техните родители.
Като възпитаник на гимназията областният управител поздрави учениците за избора им да учат в едно от най-елитните училища в областта. Тя им пожела да бъдат здрави, упорити, трудолюбиви и да преследват мечтите си.

По-късно поздрави за новата академична година преподавателите и студентите и в две висши учебни заведения в Пловдив – „Проф. Асен Диамандиев“ и Медицински университет.
От сцената на областният управител пожела на студентите новаторство и творческа енергия

„В един от най-древните живи градове в света Вие вървите дръзновено по пътя на познанието, израстването и усъвършенстването. Убедена съм, че тук ще развивате своите таланти, умения и знания, а Вашето изкуство ще обогатява обществения живот в България. Пред Вас стоят открити много възможности“, каза в приветствието си областният управител

На тържественото откриване на академичната година в Медицински университет – Пловдив, където студенти по традиция изнесоха знамето на учебното заведение, областният управител приветства ръководство, хабилитираните преподаватели и се обърна към бъдещите медици с думите :
„Медицинският университет е символ на авторитет, морална отговорност и изградено доверие към медицинската професия.
Тук духът на Академизма има своята 75 годишна традиция. Това е висшето училище, което съчетава модерните технологии с научните знания, медицината с науката. Вашият избор да се посветите на медицината, е достоен за уважение.“

В празничното си обръщението до всички директори, преподавателите и учениците от областта, Каназирева подчерта, че новата учебна година започва по необичаен начин със засилени противоепидемични мерки и повишено внимание.
„Искрено се надявам по-бързо да преминем през това изпитание и всички да завършите успешно обучението си“, пожела още областният управител.